Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija alergija na mleko in jajca

alergija na mleko in jajca

Pozdravljeni! pri moji skoraj 6 – mesečni hčerki so včeraj potrdili alergijo na mleko in jajca, dobili sva Pregomin, jaz, kot doječa mati, pa strogo dieto. Vem, da se je o tej temi tu že veliko pisalo in potrudila se bom izbrskati čimveč sama. Vprašanje, ki me žuli je predvsem to, da moja pikica nikoli ni imela nobenega izpuščaja – na pediatrijo sva bili poslani zaradi 3 tedne trajajoče driske – razen driske ni imela nobenih drugih težav. Alergijo so potrdili na podlagi kožnega testiranja, poleg tega je zdravnica kar oklevala, ali bi napisala pozitivno ali ne. No, ne glede na vse, zdaj se ravnamo po nihovih navodilih, čez tri mesece pa imamo kontrolo. Ali ima kdo podobno izkušnjo – namreč, da je ugotovljena alergija brez izpuščajev, samo na podlagi driske? Kdaj je alergija izzvenela?
Hvala

Moj ima intoleranco na laktozo in so ga napotili na testiranje “samo” zaradi driske. Ampak njegova driska je bila res v hudi obliki. Je kar v eno driskal, ga sploh za sproti nisem mogla preobleči in previti.
Izzvenela se ni, traja pa več kot 1 leto, star je pa 2 leti.

Alergija se kaže v različnih oblikah.

Hirkani

Res se alergija kaže na več načinov, naš fantek ni imel driske, je pa imel izpuščaje in suho kožo, lišaje.Alergija pri večini otrok bolj izbruhne po končanem dojenju in ko se začne uvajanje goste prehrane, tudi pri nas je bilo tako.

New Report

Close