Alergija na mačjo dlako
Imam vprašanje o alergiji na mačjo dlako. Namreč trenutno sem star 24 in v otroštvu sem imel astmo, če jo imam še, niti ne vem. Problem pa se pojavlja pri stiku z mačkami. Namreč moja nova “mačka “(prijateljica – punca) ima doma mačka in se kar bojim priti tja. Keri ima pa moj kolega 2 mački in čim pridem tja sem v roku pou ure v hudih problemih, te se najprej pojavijo kot kihanje, smrkanje iz nosu, srbečica po vratu in rdeče oči. Enkrat sem tam prespal in sm mislu da se bom zadušu ker me je tako dušilo, da me je potem še ceu dan stiskalo v pljučih. Tablet nisem nič jemal, niti claritina, me pa zanima, če mislite, da bi se lahko z claritinom omejil ta problem ali celo rešil? Ker prijateljica se pač svojega mačka ne bo znebila, ker je to pač sveta zadeva, kaj se že lahko zmenim ampak v hiši pri njej bo ostal, kar pa lahko zelo moti moje obiske tja.
Prosim za kakšno pomoč, da ne pokiham in se zadušim ko prvič pridem tja. hvala 🙂
odogovor na vaše vprašanje.. vi ste še vedno alergik.. astmo ponavadi povzročajo hišni prah, pelodi ali alergija na mleko.. alergija na mačke je navzkrižni alergen z mlekom. to pomeni da je možno, da če pozdravite alergijo na mleko s tem odpravite tudi alergijo na mačke.. v redkih primerih alergija na mačke ostane..
in ja ste še astmatik , vendar trenutno astma pri vas miruje..
s klaritinom se težave ne boste rešili.. jo lahko začasno omilite, vendar , če je tako hudo vparašnje kako dolgo vam bo pomagalo..