Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Alergija na kravje mleko in dieta

Alergija na kravje mleko in dieta

Drage mame vseh alergikov

Imam 12 letnega sina alergika, od svojega tretjega tedna dalje. Imel je anafilaktični šok, zaradi mleka. Potrjene alergije na mlečne maščobe in beljakovine, moko in jajca. Astma,alergije na hišni prah,perje,trave,plesni…..in še in še… Izzvenele so alergije na moko. Ostala pa je omejitev jajc. In pa stroga dieta na vse kar je mlečnega. Pa se da, veste drage mame.
Prepričana sem, da bi za svojega otroke naredile vse. In ne misliti,da so vaši otroci ubogi, če ne pojedo kupljenega krofa, ali čololadnega rogljička. Moje mnenje je,da starši lahko sami z našim vedenjem in našo energijo naredimo marsikaj. Ne razmišljajmo, kako se nam smilijo, ker ne smejo jesti piškotov, tort- tako kot drugi otroci. Bistveno jih je naučiti,da njim krof,torta ne bo naredila nič dobrega.Naučiti otroke kaj je za njih dobro – da ne bodo kasneje padali v skušnjave. Sama sem se vedno potrudila,da je za rojstno dnevne zabave drugih otrok imel s seboj tudi on kakšen posladek. Sami pečemo kruh,peciva, torte, delamo marmelade.Vedno sveže pripravljeno. Ni pizzeriji, McDonaldsov. Potrebeno je veliko truda. Ampak vse nam/vam bo poplačano…

Pa morda še to, kar se tiče vrednosti. Ob rojstvu so bile sinove vrednosti KM 365 IgE, danes 58 IgE…Še vedno zelo visoke, ampak je zdrav, vesel, radoven, navihan in že malček v tistih letih, ko mu nagaja puberteta…Brez skušnjave in skrbi,da bi kaj poiskusil. Vzgojen, da živi z alergijo – ki za nas ni bolezen. Vendar če se bodo od majhnega naučili, da ne smejo – ne bodo. Problem lahko nastane ko gredo v šolo. V šoli naj bi jim kuhali dietno hrano, vi doma jim boste dajali pa vsega po malem…Lahko nastane zadrega. Nisem in ne želim pametovati, vendar pomagajmo jim,da bo njim lažje. Mi smo vednar njihovi vzorniki.

Lep pozdrav
MaMa K

mi smo ga dobivali do 5 leta, ampak smo sedaj stari že 10let. vseh pet let je uživila tudi Pregomin, ki smo ga dobivali na Rp, brez doplačila. ko pa je začela po njem bruhat, so predpisali Allernovo, pa je bilo še slabše, ma tudi dodatka za nego ne dobimo več, češ da mleko lahko dobimo na Rp, ostali alergeni pa niso kaj vem…., ne gre za večje število. kljub pritožbi ponovnemu pošiljanju izvidov, tolmačenju, da mleka ne Rp ne prenaša, je bil odgovor vendo isto, da se lahko pritožimo preko sodišča. smo enostavno nehali, ker nima smisla. me pa je leta imela jeza, da pa je znanka za svojega otroka, samo zaradi intolerance na laktozo pa dodatek dobivala, in to po 18 letu. mislim halo, otrok je že zdavnaj delal prek študenta, bil dovolj star da lahko sam skrbi za svojo prehrano, že zdavnaj zaključil z razvojem in laktoza?! kaj pa je to tako pomembnega,…. dobiš izdelke brez laktoze, ja jasno so dražji, ma saj so tudi vsi potrebni nadomestki pri razvijajočem otroku dragi in sumasumarom, je to bistveno višji strošek,…..[/quote] o kakšnem dodatku za nego otroka ste to pisali?A to je tudi možno uveljavljat aLI kako? Namreč naša mala je alergična na KM ,stara je 4mesece.Mleko aptamil ADC je sprejela brez problema.Zdaj počasi bova prešli na GH in me zanima ali je tukaj uvajanje hrane kaj bistveno drugače kot za nealergike. npr.za prvo bi ji dala kormpir in korenje,bučke,…šele potem sadje .
Vem da so beljakovine KM skoraj vsepovsod in kaj naj nebi dajala -to bom tudi pazila ,iskala bom nadomestke.hvala in lp,mami M

New Report

Close