Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Alergija na kravje mleko

Alergija na kravje mleko

Že pred kratkim sem vam opisala mojo težavo s prebavo, sedaj pa so mi pri zdravniku dejansko omenili možnost, da imam alergijo na mleko, kot ste namignili že na forumu.
Trenutno sem le na dieti, nič mlečnega.
Vendar zanima me, kako lahko točno ugotovim ali je to res alergija na mleko, obstajajo kakšni testi?
Zanima me še, kako da to lahko dobiš pri starosto 30 let, saj sem o tej težavi brala večinoma v povezavi z dojenčki?
In koliko časa moraš imeti dieto, sedaj so mi rekli en teden, v kolikem času se to popolnoma pozdravi?

Sem namreč manjak na mleko in sire in to zelo pogrešam že po 2 dnevni dieti.
Hvala za odgovore.

diagnostika pri otroku poteka z testiranjem, najbrž pa je enkao pri odraslih: kožni testi, odvzem krvi. dovolj je da je pozitiven eden test, ni nujno da sta oba. pred testiranjem več dni ne uživajte zdravil za zdravljenje alergije, ker so lahko testi lažno negativni. in na testiranju je potrebno povedati če ste jih bili prisiljeni vzeti (zdravila) in kdaj nazadnje.
doma pa lahko sami preverite tako da se držite stroge brezmlečne diete določen čas, oz. vsaj toliko da simptomi minejo in jo držite še nekaj časa. potem pa izvajate provokacijo. jeste samo eno mlečno živilo vsaj 3 dni zapored (ne pit mleka in jest jogurtov pa še mlečnega sladoleda ipd., pijete npr. le mleko), če se pojavi reakcija je potrebno se pač živilu izognit, če ne želite težav.

Pozdravljeni!

Imam hčerko, ki je stara dve leti. Že od sedmega meseca starosti ima potrjeno alergijo na kravje mleko in jajce. Od takrat se resnično pazimo kaj je, pa so izvidi vedno slabši. V zadnje pol leta se je alergija močno poslabšala kljub temu, da ima hčerka res strogo dieto. Resnično ne vem kaj naj še storim. Zanima me, če je možno, da so testi tako pokazali zaradi morebitne alergije na sojo. Sojo namreč uživa že z mlekom Pregomin, ki ga imamo na recept in pa s sojinimi jogurti in pudingi. Tudi salame v katerih so sojine beljakovine je jedla. Pazimo pa resnično na vse sestavine mleka in jajc.Naj povem, da ima hčerka lepo in nič suho kožo, brez rdečic, tudi na blato hodimo normalno. Zdravnica mi je sicer rekla, da je to že večkrat videla, da so bili tisti otroci, ki so bili hudi alergiki in so se starši resnično pazili med najslabšimi v izvidih. Ne izključuje možnosti, da bo alergija kar naenkrat izzvenela, meni pa ta tolažba ne pomeni kaj dosti. Zanima me, kako ji jaz lahko pomagam pri tem, da to alergijo resnično premagamo. Ali naj izključimo iz prehrane tudi sojo?
Hvala za odgovor.
Lep pozdrav!

alergija pri nas: težave so se pojavile kmalu po rojtvu, oz. ko sem sama pojedla kaj skritih melčnih sestavin,ker samega mleka itak nikoli nisem jedla. potrjena pri 9 mes., sedaj smo stari 7 let in smo že obupali da bo bolje. sedaj več ne grem na kontrolo z upamnjem da je negativna, temveč upam da ne odkrijejo kaj novega. same sojine pudinge in jogurte pa smo mi začeli uvajat okrog 5 leta, ko je začela zavračat pregomin in smo bili prisiljeni poskusiti z sojinim mlekom, do takrat so nam ga strogo odsvetovali.
in še to, otroku se ne vidi da je na dieti, normalno napreduje, teža, višina, koža je čista. če pa se prkršimo pa se pojavi urtikarija na obrazu, kar se je tudi ob provokaciji v bolnišnici. in ja urtikarija se v glavnem omeji na predel okrog ust.

Jaz sem začela imet težave z mlekom šele ko sem šla zaradi dojenja na dieto 4 živil. V tistih dveh mesecih, ko sem zdržala dieto, se mi je telo tako spucalo očitno, da sedaj mleka in izdelkov niti v sledovih ne prenašam. Driska, krči, bolečine v trebuhu, kar skup lezem. Na dieti sem od dec 06, pa še vedno enako. Sem se pa toliko navadila na dieto, da zdej KML sploh ne pogrešam, vsega imam, bolj mi gre na živce to, da mleko povsod turijo in da moram res ful pazit, kaj jem, če nočem imet pokvarjenega dneva. Aja, so mi pa delali najprej kožne teste na kup alergenov, potem pa še posebej za KML tudi krvne.

Aja, meni je na bioresonanci rekel, da naj bom na dieti 1-2 leti, potem bomo pa vidl.

Ni nič presenetljivega, da ste postali alergični v tej starosti, saj zdravniki sedaj ugotavljajo, da je tudi vse vseč odraslih ljudi alergičnih. Večkrat smo lahko alergični in tega sploh ne vemo, ker nimamo tako izrazitih težav, to se velikokrat lahko zgodi pri tistih, ki imajo celiakijo, sem slišala enkrat po TV. Enotedenska dieta bo morda omilila vaše težave, menim pa, da se bodo težave pojavile takoj, ko boste ponovno pojedli nekaj kar vsebuje mleko. Zatorej, če gre res za alergijo na mleko, boste morali dieto držati morda doživljenjsko. Kar se tiče dojenčkov, nas tolažijo, da bo alergija verjetno izzvenela v drugem ali tretjem letu starosti, vendar to ni 100%, lahko traja do pubertete ali pa do smrti. Glede na to, da ste stari 30 let, bo morda težava doživljenjska. Ne preostane vam drugega kot stroga dieta in morda občasno testiranje na ta način, da pač pojeste nekaj mlečnega in potem vidite ali vam bo škodilo ali ne. To boste najbolj sami videli. Pa srečno.

New Report

Close