Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija alergija na kml, jajce in grancereale

alergija na kml, jajce in grancereale

Ali lahko pri tej alergiji jem kekse grancereale classico? Vsebujejo pa:
ovseni kosmiči, pšenična polnozrnata moka, ne hidrogenirana rastlinska maščoba, trsni sladkor, glukozni sirup, topna vlakna iz pšeničnega škroba. Ja, da ne boste rekle, da ne znam brat- zanima me samo ta “ne hidrogenirana rastlinska maščoba”- ker baje, da pri tej alergiji ne smeš ostalega kot olivno in 100% sinčnično olje.

na nekaterih piše lahko vsebuje… mi pa sicer ene od teh konzumiramo vendar ne pretiravamo, katere ne vem, ker sproti pri nakupovanju berem kaj vsebuje

Mi te jemo brez problemov (ampak samo classico)

To pa prvič slišim, da lahko ješ samo to. pri nas konzumiramo VSE rastlinske maščobe. mi ima sicer tudi gluten prepovedan, ampak če ni prepovedi pšenice, ne vidim ovir.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Ja to o rastlinskih maščobah je na dieti pediatrične klinike, pri alergiji na mleko in jajca po načelih urtikarije III.

meni sploh ni janso zakaj pediatrična daje taka navodila, kot je kje kupovat meso, kje kruh,itd… to meni smrdi po tistem roka roko umije oz. da dietetik ki pripravlja ta dietni list/navodila za prehrano nekomu dela uslugo ko mu pošilja kupce.
ne vem no, ma mi v Mb nismo dobili takih čudnih navodil, čist enostavne: na kar je alegrija dokazana je prepovednao, vse ostalo opazujte in če se pojavijo težave pol je tudi tisto prepovedano ali pa vsaj pazljivo dajajte, na naslednji kotroli poveste in če se da tetsiramo. in ja rekli so mi: berite deklaracije, čeprav ni nujno da vse piše, zato pa dajate otroku tudi pozorno.

ju3- tudi jaz se iz Mb, ta navodila mi je dala prijateljica. Jaz še čakam na testiranje, sin je star 4m in sumim, da ima alergijo na jajca in mleko, ker je po uvedbi diete (dojim) boljše, ampak težave so še vedno- dermatitis in zeleno sluzasto blato. Je vam takoj pokazalo alergijo? Me je strah, da še nima dovolj protiteles in ne bo pokazalo na kaj je alergičen. Ali se naj tudi pred testiranjem držim diete ali ne?

sama sem bila na blažji dieti, oz. konkretno brez mleka in mlečnih izdelkov, med tem ko hrano v kateri je bilo karkoli od mleka sem uživala, ko sem začela sumit da nam škodi mleko. tako je moja pupa vseeno dobila, poskusila nekaj mlečnega, tudi pri uvajanju gh, ko je poskusila skuto, je bla okrog ust in po ličkih vsa rdeča, ampak kontaktna reakcija je nekaj običajnega pri novi hrani, ja dokler ni taka bila tudi po trdem siru, ki se nikakor ne more razmazat po obrazu in je po bebe piškotih bila kot bi jo zgrizle mravlje. sama sem tako šla na dieto, in nato čez par tednov poskusila fruhtzwerge, moja napaka jagodne. še isti dan smo bili pri dežurnem, pa je pojedla le vrh na kavni žlički. ja krive so bile jagode, takrat, danes jih je brez težav.no čez par tednov sem posusila dat Hippovo kašico, ki vsebuje mleko v prahu, se pa meša z vodo. kako smo zgledali raje ne povem, krvave očke, kričanje, in to le po posku prve žličke, ni pojedla nič več kot fruhtzwergov. ker smo že prej dobili Fenistil kapljice, sem ji dala in čez dobre pol ure je bila o.k. in se dojila. ma drugi dan sem bila pri izbranem pediatru. dala mi je napotnico za laboratorij za odvzem krvi na alergene, čez en teden pa so izvidi pokazali vse pozitivno, mleko in izdelke iz mleka, tako sva dobili napotnico za gastroenterologa in imeli srečo da ni bilo dolgih čakalnih dob, saj sva bili v dobrem tednu že na vrsti. ponovili so testiranja zraven še jajce, goveje meso in piščančje meso, no zraven prej doblejnih rezulatatov so prišla še jajca pozitivna.

se mi zdi da pri taki alegriji če je telo prišlo že v stik z alergenom in ga prepoznalo kot sovraženga, si lahko na dieti, pa vseeno pokaže, se mi zdi da tu ni isto kot pri glutenu. čeprav nam je jajce že tudi pokazalo neg., ob tem da smo bili na priporočeni dieti, ko smo ga ponovno uvedli pa problemi, ni hotela jest niti skritega v pecivu in čez pol leta je ponovno porastlo.

jaz bi morda naredila tako: če ni navodil o strogi dieti iz strani zdravnikov, potem do mesec pred testiranjem bila na dieti, potem pa ne več, da pride telo znova v stik z alergenom. če s ebo izšlo, pol o.k., če bodo težave prehude potem bi prekinila in povedala da smo bili in koliko časa na dieti. tako bo tudi vpogled boljši, pa če npr. pokaže neg. se morda odločijo za provokacijo in b tam kaj pokazalo. ma če tudi bi ob ponovni uvedbi alergena v prehrano bilo o.k. in neg. rezultati, še ne pomeni da prej ni bilo alergije, lahko ste srečneži ki ste jo tako kmalu prerasli.

New Report

Close