alergija na KML in jajca: ali jeste paradnižnik itd?
V poplavi vseh informacij več ne vem, kaj je prav in kaj ne. OK, otrok je alergičen na mleko in jajca. Kaj pa z ostalimi živili, recimo agrumi, paradnižniki, svinjino… Reči, ki naj bi bile bolj problematične. Jih jeste vseeno? Malo poskusite, če je kaj reakcije? Ali ste bolj na osnovnih živilih? Hvala za informacije.
mi uživamo živila, za katera smo ugotovili da ne delajo težav. je pa moja pupa imela še lani težave z kupljenim paradižnikom in tudi domačim (ne škropljenim), pozno jesenskim ki je bil bolj zrel. pojavljale so se ji rdečine okrog ust. testi na paradižnik so bili vedno negativni.
če pa prav razumem sprašuješ če lahko ješ ti, ker še dojiš (tako sem pač razbrala). no jaz nisem jedla teh živil, vendar sem se jim izogibala, ker so mi jih odsvetovali, še preden smo potrdili alergijo na KML in jajca. odsvetovali so mi sveže sadje in zelenjavo, ker bi lahko imela krče zaradi tega. po potrjeni alergiji na določena živila pa so nam strogo odsvetovali dokazane alergene, glede ostalega pa pazljivost pri dajanaju in opazovanje. v kolikor opazim težave ukinemo hrano ki jo povzroči za nekaj časa, potem pa znova poskusiva. samo da moja pupa niti noče več poskusiti, če ji je prvič delalo veliko težav. ampak mi smo strai že 7 let.
Tudi moj sin je alergičen na mleko in jajca, poleg tega še malo morje stvari. Dietetik je odsvetoval uživanje alergenih živil, kot si že sama napisala – paradižnika, breskev, svinjine, jagod, medu… Rekel pa je, da se prekuhano to sme uživati. Doječa mati brez problema, za otroka pa je treba testirat, če je elergičen tudi na kuhano npr. jabolko ali korenje. No, moj sin oboje lahko je kuhano. Ko smo ugotovili na kaj vse je alergičen in smo precej stvari z bioresonanco tudi uredili (fleki na koži so ob dieti in terapiji izginili), sem postala bolj pogumna in začela testirat tudi surove breskve in kuhan paradižnik. Ne na eno, ne na drugo ni bilo reakcije, po več poskusih!!!
Torej jaz pravim, da je treba probat, potem pa črtaš, če je reakcija.Sicer bi lahko jedel res zelo zelo omejeno. Sploh mi je škoda sedaj breskev in paradižnika, ko je sezona…
Pa srečno!