Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija alergija na kml

alergija na kml

Pozdravljeni!

Naša 7 tednov stara punčica je imela velike težave z bolečinami v trebuščku. Posumili so na alergijo na KML in odvzeli kri za teste. Ob tem smo tudi zamenjali mleko (zdaj pije Allernovo) in se je njeno počutje zelo izboljšalo, krčev ni več toliko, no, še vedno pa so.

Dobili smo izvide krvi, ki pa si jih ne znam interpretirati. Na odpustnici so se razpisali le o refluksu, o alergiji ne piše nič.
Prosim, če lahko vi pokomentirate njene krvne teste:

celokupni IgE SIgE-f1, beljak SIgE-f2, mleko SIgE -f75, izvide za rumenjak še čakajo.

Najlepša hvala za pomoč!

LP

oznake z f pomenijo alergene na katere so testirali, ma se ne spomnim na pamet kaj pomeni kaj.

če si dojila lahko pri alergiji tudi dojiš, le sama se moraš držat stroge diete. sama sem dojila 2 leti, kljub alergiji pri otroku.

Se mi zdi, da nisi prepisala vseh podatkov z izvidov, napisala si samo, kaj so ji testirali (f1, f2, f75 niso rezultati testov, ampak – tako kot je napisala že ju3 – kode testerjev), poglej še enkrat na izvide in nam prepiši še ostale številke, moralo bi biti pri vsakem alergenu še npr. specifični IgE na kravje mleko 3,48 kU/L (2. razred)

ah če so negativni, bi pisalo neg., če so pozitivni pa pišejo razredi v katere spadate ali pa neke druge vrednosti.

po moje da ste dobili le amb. karton iz katerega je razvidno kaj vse so dali testirat ne pa še izvidov.

Ojla!

Ja, res je. Sem potem klicala na Pediatrično in dejansko izvide dobimo po pošti. Ampak je pa že 3 tedne od tega, pa še nič ni prišlo… Tako da čakamo…

Hvala za informacije!

Lp, onaa..

Ko bodo mimo 3meseci, se lahko začneš sekirat in v rinke skakat, do tam je pa vse normalno. Do zdaj smo čakali najmanj 2 in največ 4 mes na izvide. No comment!

no ja, pri prvem tetsiranju smo čakali le teden dni.
od uvedbe diete pa ja se čaka kdaj tudi mesec, kaj je več kot mesec pokličem v amb., in se dogovorimo da preverijo kje so se ustavili. običajno so pol v dveh dneh pri nas. ampak v Mb

New Report

Close