Alergija na KM in jajca?
Sin ima skoraj 5 mesecev. Že dalj časa ima po koži ene flekce in pikice. V bistvu nekaj časa je imel rdeče fleke, ki so čez čas izginili (smo ga mazali z olivnim oljem v hladilnem mazilu). PO ličkih in na spodnjem delu nog pa ima rdeče pikice, začne se kot rdečina, nato nastanejo drobne pikice, ki se čez čas posušijo (na otip je hrapavo), kot bi imel hrastice gor.
Pediater nas je sedaj poslal na testiranje za alergijo, ampak moramo čakati še en mesec. Prej se mu ni zdel izpuščaj tipičen za alergike. Tudi sedaj nama ni rekel naj grem na dieto.
Težav s krči ni imel, blato ima normalno. Težo pridobiva dokaj hitro (ima že malo čez 8kg).
Zanima me ali je možno da ima alergijo na kravje mleko ali jajca in če je smiselno da grem na dieto brez jajc in mleka do testiranja, kljub temu da nam pediater ni svetoval. DO sedaj sem vse jedla.
Zanima me pa tudi kaj jeste tiste ki dojite in imajo otroci alergijo na KM in jajaca. Zdi se mi da ne smem ničesar.
Pa še to. Počasi bo čas za uvajanje goste hrane. Mislim začeti z riževo kašico, sedaj pa ne vem a naj jo mešam s svojim mlekom? Problem je tudi v tem da je otrok samo dojen in flaše in AM ne mara. Enkrat me ni bilo in mu je mož želel dati AM po flaški in ni hotel jesti. Je kar zaspal in sem ga podojila ko sem se vrnila domov.
Hvala.
uvajanje GH pomeni da začneta najprej z sandimi in zelenjavnimi sokovi potem greste na kašico, itd. in začnite z domačimi sadjem, razne breskve pa limone in pomarčne ipd, pa ko boste jedli že vse. in eno sadje po eno. en teden neprtrgano kaj vem jaboljčni sok, vsak dan malo več, začneš namreč z eno žličko, po enem tednu če ni nič, dodaš npr. hruško, in spet tako naprej. tako je z izključno dojenimi. in da ne boš mislila da ti bo pojedel tega za en obrok, ampak najprej to, na vrh dojenje. v tem času pa boste itak že imeli testiranje in vam bodo tam naprej povedali kako in kaj.
Hvala za nasvet. Ampak pri hčerki sem začela z rižkom. Ne spomnim se ali sem prebrala ali mi je to takrat rekla patronažna, da je bolje začeti z rižem, nato zelenjavo in sadje na koncu. Ker je sadje sladko, potem nečejo drugih stvari ki niso sladke.
Tako, da sva začela z rižkom, ampak s kašo ki je pripravljena za otroke z alergijo na KM. In že po 4 dneh poje za cel obrok. Je čist navdušen in je z veseljem. Težav pa po dveh dnevih ni in sem mu zato dala kaše za cel obrok. Do srede ko imava testiranje bomo samo kašo jedl, jaz bom do takrat na dieti, pol bomo pa vidl kaj je.
lej če je z tvojim otrokm o.k. in mu odgovarja zakaj pa ne. ma če opažaš težave bi lahko bilo tudi prezgodaj. ne vem sama sem se držala navodil pediatra ki so sovpadala z tem kar so nas tudi učili v šoli. da bi otrok zamenjal dojko (mimogrede je tudi materino mleko zelo sladko/osladno) za sladko-kisel okus sadja je minimalna možnost. sicer pa začneš z majhnimi količinami. da pa se začne z sokovi, je razlogov več, eden od pomembnih je v tem da je otrokov prebavni sistem pottebno počasi navadit na spremembo in lahko se zgodi da pri 5 mes. še ni prilagojen za GH kot tako ki jo navajaš. sicer pa vsak otrok je osebnost zase in kot takega je treba sprejemati, zato je čist mogče da je tvoj sistem uvajana za tvojega otroka zelo dober. pa uspešno uvajanje in da se izkaže da fleki niso alergijske izvora.