ALERGIJA NA KM
Pozdravljene mamice,
pri moji 2,5 meseca stari punčki je sum na alergijo na KM pregled pri alergologu imamo naslednji teden,sedaj pa moje vprašanje, jaz punčko polno dojim ji nič ne dodajam in zanima me kaj sploh lahko jem ker po spisku, ki sem ga dobila ostane kar malo stvari, mamice ki imate podoben problem prosim pomagajte mi, ker jaz za kosilo vsak dan jem večinoma govedino in sem jo že sita.
lp
poglej po starejših sporočilih, se je že veliko pisalo.
jaz kljub potrjeni alergiji z visokimi vrednostmi nisem dobila tako omejenega seznama kot sem že večkrat zasledila tu na forumu, da so dobile druge. izogibala sem se le strogo mleku in izdelkom iz mleka, pa hrani ki je vsebovala kaj od mleka, tudi navodila so bila takšna. bila pa sem pozorna če sem opažala kakšne težave pri moji pupi, in se hrane ki sem jo takrat jedla izogibala. zaradi še nekaterih drugih poz. izvidov za alergijo na hrano sem se izogibala tudi tistim. posebno pozornost sem namenjala le pri sadju (jagode, breskve, kivi, ipd.), ribah in morskih sadežih, ker so lahko alergije na te pa burne.
tobi
nebom rekla da nima alergije na km ampak moram te opozoriti da so pri moji sedaj stari 4 mesece punčki isto skoz govoriliod 3 tedna dalje pred mescem dni sem pa ugotovila da to sploh ni alergija
vživo so govorili da je alergija test mam20 marca
ampak jas jo ne dojim od 2.5meseca dalje je bla na alernovi en mesec stanje je bilo isto, potem smo pa začeli intenzivno mazat z hladilno 6 krat na dan pa se je stanje izboljšalo
zanima me pa ke r moja ko se ji pojavijo malo temanc dobi spert izpušajeke ter rdečice če ma tvoja temence vglavnem jas smatram da ima deodorditis kaj sem tud moji zdravnici poovedala pa je rekla da ona tudi sklepa da je res deoodorditis
Draga mirjana81,
včeraj sva bili na testiranju pri alergologu in testi niso pokazali nobene alergije (testirana na jajca in mleko), vzeli so ji še kri in v petek pokličem za izvide, če bo negativna so mi rekli da bova šle 1 dan v bolnico, kjer bom jaz jedla mlečne izdelke in njo bojo spremljali kako reagira, upam da bo vse vredu.
Oprosti moji nevednosti ampak kaj pomeni deodorditis?
Hvala in lep pozdrav, pa upam da bo z našimi malčki vse v najlepšem redu.
malčica je še premejhna da bi ji pokazalo alergijo, se pa ta že kaže. jaz bi se na tvojem mestu izogibala:
– mleku
-jajcam, še posebej bodi pozorna na E322 lecitin
-vsem umetnim bavilom, konzervansom
-jej le grosupeljski kruh – krjavel, jelen
-od sadja le jabolke
-šipkov čaj, vodo
če bi potrebovala dieto, recepte…….se mi javi na mejl.
pogumno, ko se enkrat navadiš življenja z alergijam je vse lahko. res pa moraš sukati več kuhalnico kot druge mamice, nositi hrano s seboj, peči piškote…kar pa ob pogledu na malčka sploh ni težko :))