Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Alergija na kaj?

Alergija na kaj?

Spoštovani, vse več prebiram vaše forume zato sem se odločila da za nasvet prosim tudi sama.
Torej naša dojenčica je v nedeljo dopolnila 1 mesec. Že v porodnišnici ni želela veliko jesti pri meni zato sem si črpala in dodajala po flaski. Ko sva prispeli domov je bila takoj nemirna in spala je zelo malo skozi dan. Začela sem ji dodajati AM, spala je vsaj ponoči čez dan je bil zelo jokava, nemirna, dobila je izpuščaje okoli ust in brade ter vratu ter zelo jo je napenjajo, tako, da je jokala zraven. Po poizkusu treh različnih AM sem pomislila na alergijo Na kml, ker jo je imel tudi njen starejši bratec. Po posvetu s pediatrinjo sem uvedla dieto brez mleka in mlečnih izdelkov ter uvedla aptamil adc. Izpuščaji so izginili takoj naslednji dan, tudi spati je začela bolje. Nato je bila pri treh tednih hospitalizirana, ker se je dusila. Toše je zgodila 2X v enem tednu, naroceni sva tudi v nevrološki am na pediatrični kliniki. V bolnici smo uvedli se dieto brez jajc.
Sedaj pa moje vprašanje. Njeno blato je še vedno temno zelene barve in čisto redko. Odvaja enkrat do tri krat na dan. Vsakič je tako le mogoče enkrat na dan postane prave barve. Deklica super napreduje na teži sicer. Jo pa zopet napenja in ponavadi je zelo nemirna pred odvajanjem. Zadnji dve noči sw tudi joka ponoči. Kaj je še lahko vzrok temu? Prvi Pregled ima jutri.
Naj povem da se sama prehranjujem izključno s polnozrnato hrano zaradi težav z zaprtjem in ker je bolj zdrava 🙂 n en upam si več ničesar jesti ker nevem več kaj ji škodi. Naj povem da jo dojim čeprav ji moram po vsakem obroku se dodati najmanj polovico obroka AM.
Prosim za nasvet. Bi bila mogoče lahko kriva pšenica?
Naročena je tudi pri alergogu vendar ne se kmalu.
Hvala in lep pozdrav.

Kravje mleko in jajce sta najpogostejša alergena tega starostnega obdobja, jajce mnogo manj kot kravje mleko. Ker je črevesje še nezrelo, ni sposobno popolne prebave, se lahko pojavljajo tako napenjanje, mehko blato, krči, zaprtje, različna obarvanost blata. Dokler otrok primerno napreduje na telesni teži, je to znak, da hujše bolezni nima. Zaenkrat vam setujem samo opustitev kravjega mleka in jajca iz vaše prehrane.
Pšenica je sicer res tretji najpogostejši alergen tega obdobja, vendar le v 1 ali 2% otrok s prehransko alergijo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close