Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Alergija na jajca,mleko…

Alergija na jajca,mleko…

Zdravo!

Pri osem mesečnemu sinku smo ugotovili alergijo na mleko, jajca, pa še kaj se bo verjetno našlo. Sedaj se ubadam z recepti za alergike. Naletela sem, da se namesto jajca uporablja laneno seme, ki naj bi se zmešalo z vodo, da nastane sluz. Mogoče katera ve, kako se to naredi? Hvaležna bom za pomoč.

Lep večer, Milena

Laneno seme v vodi povreš in odstaviš. Pustiš nekaj časa, da se razsluzi in precediš. Tri žlice sluziuporabiš namesto enega jajca.

Količina: 1 velika žlica semena na deci vode.

Malo eksperimentiraj in bos verjetno ugotovila, da se da kar dobro kuhati ali peci tudi brez jajc. Jaz ne uporabljam niti lanene sluzi, pa ravno tako izpadejo cisto dobre palacinke, svaljki, mafini,…

Se opravičujem, ker vpadam na temo, ampak me zanima kako naredite svaljke in mufine brez jajc? Jaz palačinke delam brez, ampak to pa ne vem kaj bi vezalo.

Ko delam krompirjevo testo (za marelične cmoke, svaljke – kuhane ali ocvrte), ga naredim precej trdega (tako da kar malo roke bolijo, ko ga mesim), poleg tega pa ga fino premesim, da se krompir začne kar malo pacati in se fino veže z moko. Taki cmoki ali svaljki tudi slučajno ne razpadejo, so prav dobri. Ne uporabljam nobenih nadomestkov za jajca.

Ja, tako kot je napisala jacqueline. Ne razpadejo. Muffini pa res ne narastejo tako kot sicer, ampak drugace so pa kar ratali. Noter sem naribala se malo buce (hokaido), dala malo cimeta, sladila sem z javorjevim sirupom in jih je pohvalil se moj izbircni moz.

Ja, samo jaz imam recept s skuto in jajci za mafine. Kaj pa s skuto?

V mojih receptih ni nikjer skute, po mojem jo lahko kar izpustis. Drugace obstaja tudi sojina smetana, ce niste alergicni na sojo. Ni isto kot skuta, mogoce bi pa pasalo?

A mi lahko zaupate recept? Lahko tudi na mail, če ne želite objave tukaj.

keksi z ovsenimi kosmiči

zmešamo:
150 g ovsenih kosmičev (bolj drobni)
150 g sladkorja
1 vanilin sladkor
100 g moke
1 čajno žl. pecilnega praška
250 g staljene margarine (brez lecitina in mleka)
Za 2 uri v hladilnik, potem oblikujemo kroglice in pečemo 10-15 min na 180 stopinj v prej ogreti pečici

bananin kolač

zmešamo:
100 g polnozrnate moke
180 g bele moke
80 g rjavega sladkorja
2 čajni žlički pec. praška
1/2 čajne žličke soli
2 žlici zmletih mandljev

primešamo:
skupaj zmiksamo 4 zrele banane in 50 g sončničnega olja

pekač namastimo, potrosimo z drobtinami; pečemo pribl. 1 uro na 175 stopinj (prej ogreta pečica)

Saj se recepti kar nabirajo…
Dober tek!!!!
LP!!!

Hello!
Our pharmacy is the leading pharmacy and drug store in the United States,with over 5400 retail stores.
tramadol-online
doctor-online
diet-phentermine
medication-online
phentermine-doctor
We offers prescription drugs for in-store pickup or home delivery, home medical supplies and online exclusives.
37-5-phentermine
phentermine-hydrochloride
phentermine-tablets
phentermine-30mg
phentermine-prescriptions
We wait from you of the statements and offers in it topic!
With the best regards!

New Report

Close