Alergija na jajca in podaljšanje porodniške
Tudi moj sin je imel v tej starosti potrjeno alergijo na jajca, do konca porodniške je razvil še alergijo na (najverjetneje) KML in pšenico (še ni prišel na vrsto za predčasno kontrolo pri alergologu), porodniške mi niso podaljšali (Ljubljana). V bistvu še nisem zasledila, da bi kateri mami podaljšali porodniško za alergijo le na eno živilo, pa sem vseeno poskusila. Mogoče boš imela ti več sreče.
Zdaj je en teden, kar sem začela delati. Ne vprašaj, kakšne komplikacije so glede hrane, ker ima dokazano alergijo le na jajca. Tudi dodatka za nego seveda ne dobivamo.
Za cepljenje je naročen pod kontrolo na PK čez tri tedne, ko bo star dobro leto. Niti nisem vedela, da je cepljenje pogoj za vrtec?
Zdravo,
tudi moj otrok je alergičen na jajca. To so ugotovili prib. pri 6 m njegove starosti. Da podaljašajo porodniško zaradi alergije na eno ali dve živili še nisem slišala, upam da bo tebi uspelo. V vrtec sem ga vpisala brez problema, čeprav ni bil takoj cepljen – to sem naredila naknadno pod kontrolo. V vrtec pa sem tudi morala prinesti potrdilo o alergiji, da so mu priredili prehrano.
Lp, Ančabanča.