Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Alergija na jajca in podaljšanje porodniške

Alergija na jajca in podaljšanje porodniške

Pozdravljene,

stari smo 9 mesecev in imamo potrjeno alergijo na jajca. Kakšno so vaše izkušnje s podaljšanjem porodniške, namreč skrbi me, da ob letu ne bodo upali cepiti, brez cepljenja pa ne more v vrtec.

Kakšno so vaše izkušnje. Prosim napišite še iz kje ste.
Hvala že v naprej,
Bojana

Tudi moj sin je imel v tej starosti potrjeno alergijo na jajca, do konca porodniške je razvil še alergijo na (najverjetneje) KML in pšenico (še ni prišel na vrsto za predčasno kontrolo pri alergologu), porodniške mi niso podaljšali (Ljubljana). V bistvu še nisem zasledila, da bi kateri mami podaljšali porodniško za alergijo le na eno živilo, pa sem vseeno poskusila. Mogoče boš imela ti več sreče.

Zdaj je en teden, kar sem začela delati. Ne vprašaj, kakšne komplikacije so glede hrane, ker ima dokazano alergijo le na jajca. Tudi dodatka za nego seveda ne dobivamo.

Za cepljenje je naročen pod kontrolo na PK čez tri tedne, ko bo star dobro leto. Niti nisem vedela, da je cepljenje pogoj za vrtec?

Otroci naj bi bili cepljeni pred vstopom v vrtec, ni pa to pogoj. Pravica do vstopa v izobraževalno (varovalno) inštitucijo je nad obvezo do cepljenja.
Torej, vrtec ne more zavrniti otroka, ki ni cepljen, čeprav je zaradi tega bolj ogrožen on in drugi otroci.
lp
Tanč

Zdravo,
tudi moj otrok je alergičen na jajca. To so ugotovili prib. pri 6 m njegove starosti. Da podaljašajo porodniško zaradi alergije na eno ali dve živili še nisem slišala, upam da bo tebi uspelo. V vrtec sem ga vpisala brez problema, čeprav ni bil takoj cepljen – to sem naredila naknadno pod kontrolo. V vrtec pa sem tudi morala prinesti potrdilo o alergiji, da so mu priredili prehrano.

Lp, Ančabanča.

se tudi jaz podpišem pod tvoj post!

glede podalšanja pa…moja prijateljica ga je dobila, malček jue alergičen na mleko in jajca. obvezno daj vlogo! jaz osebno podaljšanja nisem želela.

je pa vseeno iz katerega kraja si, ker to zadevo rešuje mislim da komisija zdravnikov v MB

držim pesti!

New Report

Close