Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija alergija na jajca in mleko

alergija na jajca in mleko

Moj dojenci je alergicen na jajca definitivno, za mleko pa cakamo se izvide, ga pa dojim, zato imam dieto.
Zanima me ce lahko jem koruzo, tuno…iz konzerv? Kaj pa pasiran paradiznik od merkatorja, kjer naj bi bila samo paradiznik in sol?Slane incune?Ka pa caj za dojilje, ki vsebuje laktozo?
Hvala za pomoc.

Od vsega naštetega lahko ješ samo koruzo.

Midve s hčerko jeva vso dovoljeno sadje in zelenjavo iz konzerv ali tetrapakov, seveda prej preverim, da ne vsebuje konzervansov, barvil itd. Jeva tudi paradižnik, ki ga na začetku stroge diete nisva smeli, vendar se je izkazalo, da za hčerko ni problematičen. Morskih rib sploh ne jeva, tako da ti glede tune ne morem svetovati. (Nekatere konzerve dejansko vsebujejo mleko, vendar ne vem, katere. Morske ribe pa vsebujejo precej histamina, kar pri alergikih lahko povzroči reakcijo.) Laktoza naj pravzaprav ne bi bila problematična, saj gre za mlečni sladkor in ne za mlečne beljakovine, vendar se je jaz izogibam. Saj imaš na voljo veliko dobrih čajev v filter vrečkah, ki so bolj naravni kot instant čaji, tako zelo komplicirani za pripravo pa spet niso.

ojla!

jaz sem se vseh konzerv izogibala do njegovega 13 meseca. potem sem vključila paradižnik, koruza šele kakšna dva meseca nazaj. sedaj je star 18 mesecev. tune niti slučajno! ribe malček tudi do današnjega dne še ni jedel.

jaz bi na tvojem mestu uživala dovoljene vrste kruha, marmelado brez konzervanska, gea margarino, kuhanao zelenjavo, purana, govedino, zajca, krompir, durum testenine, riž, polento, sojino mleko, riževo mleko.

New Report

Close