Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija alergija na jajca in cepljenje OMR

alergija na jajca in cepljenje OMR

Pozdravljeni!
Hčerka ima zelo močno alergijo na jajca (beljak 29,6 igE, rumenkak 6,46 igE). Cepljena ob enem letu (OMR) še ni bila, ostala cepljenja (De-te-per) je prenesla brez reakcij.
Prosim, če lahko kdo napiše, kako so prenesli malčki cepljenje, če so imeli alergijo na jajca. In kako močno alergijo so imeli. Resnično me je strah tega cepljenja :(. Hotela sem počakat, da bi alergija izvenela, ampak do zdaj se je samo še povečala. Hčerka je stara skoraj dve leti.

hvala in lp.

pri nas brez komplikacij, pri prvem ceplejnu (smo ga tudi zamaknili zarai alergije na jajca) pri 18mes., je imela bljak neg., vendar je zrasel nazaj in je bila drugo dozo cepljena namesto ob vstopu v šolo, kasneje,smo čakali na sprejem v bolnišnico, kjer je bila cepljena pod nadzorom. pri obeh cepljenjih je jemala Claritine sirup (po naročilu zdr. ki je cepil). pri nas ni bilo nekih komplkaciji. vendar nimam podatka koliko IgE je imela za beljak, vem da je bila razreda 2, ima pa še druge alegrije.
v vsakem prim. se dogovori za cepljenje pod nadzorom, potem pa se itak tisti zdravnik odloči ki v bolčnišnici cepi odloči ali bo cepil ali ne.
sem slišala za prim. ko je tudi v bolnišnici zdavnik rekel da si ne upa.

Zdravo!
Sin, star 2,5 leti ima tudi še vedno močno alergijo na jajca. Koliko IgE-ja za beljak ali rumenjak ima ne vem -pa čeprav je redno hodil na vsa testiranja. Zelo priznana alergologinja mi je na vprašanja “ali je alergičen na beljak ali rumenjak?” odgovorila: Ja, kako bi pa vi to ločili med seboj? Pri kuhanju, cvrtju namreč snovi prehajajo iz ene v drugo. Še več, celo čista in pomita posoda v kateri so se predhodno kuhale jajčne jedi – je kontaminirana! Torej dejansko ne moreš ločiti beljaka od rumenjaka.
Glede cepljenja pa je bilo takole: pri Diteper (prvo cepljenje ob treh mesecih) je imel povišano temperaturo, zato je ob vsakem nadaljnem dobil antipiretike. Takrat je tudi pediatrinja posumila na kakšno alergijo in ga poslala na teste, kjer so ugotovili močno alergijo na jajca.
Do zdaj se intenzivnost ni zmanjšala, kljub strogi dieti in res upam, da jo bo prerastel.

Na cepljenje OMR ga nisem peljala in sem se odločila, dokler bo imel močno alergijo na jajca, ga ne bom peljala na to cepljenje. V zvezi s tem pričakujem nekaj težav z vrtcem, saj bo šel jeseni v vrtec (ker je cepljenje obvezno).
LP, S.

oprosti da se vmešavam vendar na krvnem testu se da zelo lepo potrdit ali gre za alegrijo na rumenjak ali beljak. govorim iz naših izkušenj, saj smo imeli konkretno rezultat krvenga testiranja: rumenjak neg., beljak pozitiven razreda 2. je pa res da ga je nemogoče ločit pri kuhi: beljak od rumenjaka.

Hoj S,

moj sin tudi ni cepljen proti rdečkam, mumpsu in ošpicam, pa je vseeno lahko šel v vrtec. Je pa res, da je pediatrinja napisala, kot da je bil cepljen in da če bi prišla inšpekcija bi jim že ona razložila kako in kaj.

Fora je namreč v tem, da sploh ni več alergičen na jajca, vendar je pri cepljenju oz. predhodnem testiranju z razredcenim cepivom odreagiral, tako da smo cepljenje prestavili za par mesecev. Je pa star 15 mesecev.

lp

Moj nečak je na prvem cepljenju drastično reagiral in so ga takoj prepeljali v bolnišnico. Tam so ugotovili alergijo na jajca. Beljak namreč dodajajo cepivu. Tako so razložili. Nato je na vsako nadaljne cepljenje šel v klinični center. Prej so ga morali naročiti, da so zanj posebej naredili cepivo. Vedno je bil cepljen pod zdravniškim nadzorom in je en dal ostal v bolnišnici.
Pozneje je v vrtec normalno hodil, doma so ga poučili, kaj sme in kaj ne sme jesti, vzgojiteljico pa opozorili na alergijo, prav tako socialno delavko v vrtcu in kuhinjo. Vedno je dobil posebej malico in kosilo.
Ko je prišel v šolo, niso hoteli sodelovati in je otrok nosil malico s sabo v šolo. Nato pa so se odločili za zdravljenje z bioresonanco. Po 8 terapijah naj bi bil ozdravljen. Poskusili so tako, da so mu dali v jiho jajčne rezance, vendar zelo malo. Alergičnih znakov ni bilo. Počasi, zelo počasi so ga postopno navajali na jajca v prehrani. sedaj je od zdravljenja 2 leti, fant je star 11 let. Na teden poje 1 jajček, kako palačinko, jajčne rezance v juhi.Alergije več ni.
Naj napišem, da tudi čokolade in še marsišesa ni smel jesti, ker so noter sledi jajc. Danes s tem nima več težav.

cepivo je enako za alergike na jajca in nealergike. le cepi se pod nadzorom, da se lahko v primeru reakcije takoj ukrepa. zdravnik v amb. nima na razpolago toliko sredstev kot jih je v bolnišnici (od materiala, zdravil, pripomočkov do ljudi).prav tako se otroku opazuje koža in dihanje, v prim. kakršnih koli sprememb,ki se jih poveže z alergijo na cepivo, se otroka priklopi na monitor in se spremlja EKG. tako je lahko tudi dosti hitreje ukrepat kot zgolj z vizualnim opazovanjem.
nam pa tudi niso komplicirali pri vpisu v šolo, ker ni bila cepljena, v vrtec pa je šla kasneje kot je dobila prvo dozo. le zdravnik si mora v kartoteko pribeležit vzrok zamika oz.necepljenja in imet za to tudi kopije izvidov k kartoteki da se lahko zagovarja.

mi nismo imeli v vrtcu nobenih težav, prav tako jih nimamo v šoli zaradi diete, je pa bilo jasno potrebno prinest od pediatra potrdilo da je otrok zaradi medicinske indikacije na strogi dieti in kakšni. in tudi sirup v primeru alergije imajo v šoli, in bi ji ga dali, oz. so ji ga že, če so se pojavile težave, kot sem jim naročila.

Zdravo,

le toliko vsem v vednost, če bo se še kdo zanimal za to alergijo. Tudi moj sin je pri drugem ceplenju bujno odreagiral (vsa rdeča pikasta koža po licih in telesu). Pediatrinja mi je rekla da zagotovo ne more biti cepivo (no sedaj ko pa to berem, si svoje mislim). čez dva meseca so ugotovili alergijo na jajčka. Sicer ima le kožne spremembe. Nobena kremica, kaplice in druge substance mi niso pomagale omiliti zadeve (najbolj moteče je bilo, ko se je praskal do krvi).

in sem šla v Stiški samostan k g. Kukmanu. Predpisal mi je sledeče: 1dl kisa v 1 liter vode; otroka s tem umiješ po ranjenih predelih. zbrišeš in nato namažeš z ognjičem. pa tudi pitje čaja na osnovi koprive (in ne vem še kerih rožic), da se spuca kri. Po 4 dneh terapije je koža gladka, prožna, skoraj (morda samo pikica na pam cm2) brez rdečice.

Tako, da dragi starši, če želite najbolje za otroka, z čim več naravnimi snovmi, ki dejansko pomagajo, svetujem obisk.

Meni ni bilo žal.
No sedaj smo stari 9mesecev in še vedno na dieti. Vendar vsaj brez simptomov kožnega dermatitisa.

mici99 ti pišeš o pomoči in negi pri že vneti poškodovani koži. sicer pa pri urtikah če jih vidiš dovolj hitro omiliš reakcijo in srbenje z antihistaminiki per os in ne z nanosom na kožo. če nanašaš na kožo je kot bi se umival z vodico.

Cepili pod nadzorom na pediatrični kliniki. Prvič pri cca 1,5 leta; je bila že v vrtcu, venar je predhodno zaradi suma (samo suma, ne še potrjene alergije) pač niso cepili. Ceplejnje izvedeno s pomočjo antihistaminika.

Drugo cepljenje (pred vstopom v šolo) – enodnevno opazovanje na kliniki. Ker že od 3 leta ni bila več alergična na jajca, tokrat brez antihistaminika. Nadzor in cepljenje od nadzorom zahtevala šolska zdravnica in izbrani pediater.

New Report

Close