ALERGIJA NA JAJCA
Pozdravljeni,
prosim, če mi lahko pomagate pri naslednji težavi. Moja hči je (bila) alergična na jajca. To se je pokazalo kot atopični dermatitis. Alergija se je pokazala že pri parih mesecih starosti.Ves čas smo imeli strogo dieto. Vmes smo bili tudi cepljeni (cepiva, katera so vsebovala določene beljakovine), vse o.k.. Svetovali so postopno uvajanje jajca. Počakali smo še vsaj leto, ker se nam je zdelo, da še ni čisto dobro. No sedaj (6) pa smo začeli uvajati, postopno, samo v hrani (npr. makarončki, torta, kak biskvit). Večkrat se mi zdi, da po tej hrani stoka, da jo boli trebušček. Nima driske. Prej jo je trebušček tudi zvijal, preden je šla na wc, potem je bilo dobro. Sedaj to ni tako očitno povezano, kot da bi bila “zaprta”.
Do sedaj nisem bila vajena, da bi bila alergija povezana z zvijanjem v trebuščku, in res ne vem, pri čem smo. Naj nadaljujemo, ali zopet uvedemo dieto? Prosim za mnenje!
pa tvoj otrok je z veseljem hrano ki vsbeuje jajca, ali jo zavrača? moja namreč ko so rekli da lahko začnemo uvajat jajca je smao poskusila pa več ni hotela. seveda smo mislili da pač ni navajena okusa. ker pa smo imeli še spremljajočo alergijo na KM so nam pri naslednjem testiranju, čez 6 mes. testirali tudi jajca in vrag znova so porasla. to je bilo pri 2 letih, sedaj pri 8 jih še vedno ne smemo.
samo moj otrok vso to hrano naravno selekcionira, oz. jo sama zavrača od vsega začetka, ne želi jest.
pri tetseninah, pa daješ resnično jajčne, ker vse ne vsebujejo jajc. večinoma le durom in te alergiki na jajca lahko jedo.
zvijanje v trebuščku pa je lahko tudi posledica alergije, ma je lahko tudi na kaj druga.morda bi malo še opazovali in pisali kaj je jedla ko so se pojavile težave, pol pa se naročili nazaj k alergologu ali gastroenterologu, kamor ste prej pač hodili, da vas znova testirajo. seveda pa je veliko odvisno od izbranega pediatra, saj vam mora izdat napotnico, sicer morate samoplačniško. no jaz vem da z našo pediatrinjo ne bi bilo težav.
Lp in uživajte z otrokom v poletnih radostih.