Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Alergija na jajca

Alergija na jajca

Spoštovani!
Imam vprašanje glede alergije na jajca pri hčerki, ki je stara 2,5 let. Septembra sva bili na testiranju, kjer so testi pokazali, da je alergija na rumenjak še prisotna (vrednost je 0,40) alergija na beljak pa je manjša od 0,35. Zato sva pričeli z uživanjem beljaka (npr. v cmokih). Testi v marcu pa so pokazali, da je alergija na rumenjak pod 0,35, na beljak pa 0,63. Zanima me, ali je možno, da se je alergija na beljak ponovno pojavila? Kako za naprej? Ali je potrebno še naprej se držati stroge diete prez jajc (oz. le brez beljaka oz. rumenjaka). Poleg alergije na jajca ima tudi alergijo na kravje mleko (3,75). Alergijo smo ugotovili pri enem letu in sicer se je izražala le pri zaužitju kravjega mleka (v obliki senenega nahoda). Pri uživanju jajc pa ni imela nikakršnih reakcij.

Hvala za odgovor in lep dan še naprej.

Barbka

Pozdravljena

Jaz sem tudi bolj nova v tem, vendar po temeljitem branju vseh živih knjig, konzultacijami z alergologi, pediatri in bicom terapevti, sem prišla do zaključka, da uradni alergološki testi pogosto spodletijo. Pediater je rekel, da je imel primere hudih kožnih reakcij na živilo, pa testi niso pokazali alergije in obratno-testi kazali alergijo otrok pa brez težav kljub uživanju “alergena”.

Res je, da se alergija na KM in jajca pogosto pojavlja v kombinaciji zato v primeru alergije na eno živilo priporočajo dieto oz. izločitev obeh.

pogovori se z alergologom in povej, da pri jajcih nimate težav, boš videla kaj ti bodo svetovali.

Ne vem jaz mislim, da bi se izogibala obeh oz. če nebi bilo reakcije mogoče uživanje občasno.

alergija se lahko ponovno pojavi, tudi nam se je in to na jajce, konkretno na beljak. ko je že izvenela se je po 6 mes. ponovilo sprva ni hotela več uživati nič kar je vsebovalo jajce, kasneje so se pojavili izpuščaji po telesu kot bi jo pogrizle mravlje, potem pa so še testi pokazali ponovno alergijo.

Pozdravljeni,

verjetno ste že mnogi opazili, da so testiranja na alergije približno tako natančna kot iskanje vode z bajalico. Hec pa je, da vam podajajo rezultat kar na dve decimalki natančno, pa seveda brez napake meritve, ki bi bila po moji oceni +-300%.

Moj nasvet: zanašajte se bolj na svoja opažanja in manj komplicirajte, boste lažje živeli in vaš otrok tudi.

Fizik, kako pa naj se zanašaš na opažanja – daš otroku jajce, če je uradno (na dve decimalki!) alergičen na jajce? In malo opazuješ, če ni ravno prvi dan reakcije, lahko sigurno še poje jajčka, a ne? Mislim, da bo zdrav razum bolj na mestu, ali kot bi rekli južni bratje, ne diraj lava dok spava.

lej fizik, sama sem že enkrat odgovorila na eno tako vprašanje, da je potrebno otroka opazovat in če česa noče pač ne silit , ker pri nas se je izkazalo da je vedno dobila reakcijo na nekaj kar ni hotela jesti, ja in izkazalo se je po podrobnem prebiranju deklaracije da je vsebovalo kaj od mleka ali jajca, ker tega pač ne sme- alergija. vendar sem potem pa dobila t.i. rafal mamic, ki so se vznemirile ker bi potem pač otrok jedel le sladkarije, in kam bi prišli če bi kuhali več kosil ipd. zato tega nasveta ne upam več dati nobeni mami tu na forumu, raje ji napišem svojo izkušnjo.
še vedno pa mislim, da je potrebno otroka poslušat in sklepat kompromise, če nečesa noče, ker tudi mi odrasli ne pojemo kar nam ni dobro, pa naj si bo razlog v alergiji ali zgolj okusu. in kolikor sem se pogovarjala z odraslimi alergiki na hrano, so mi povedali, da že v ustih opazijo razliko če pojedo kaj prepovedanega, natančno, peče jih jezik.

glede tistih hrustlajvih medvedkov, verjetno misliš pom ber, vsebuje tudi sestavine mleka.

in še to, kot si napisal v enem drugem postu, res je tudi mi smo opazili da nam sprememba klime pomaga, pa naj si bo to višinski zrak ali primorje, ampak samo pri inhalatorni alergiji. prepričana sem da to z -10 nima nič zveze, le čistejši zrak pa veliko gibanja na zraku sta lahko pripomogla k izboljšanju, ker -10 in še več – je pozimi tudi v dolini.

New Report

Close