Alergija na hrano
Pozdravljeni,
imam 29 let in diagnosticirano alergijsko astmo, zaradi katere sem se pred leti že zdravila, zdaj pa je v mirovanju. Pri testih se je izkazalo, da imam alergijo na različne trave, na mačjo dlako, ananas in penicilin, kakšnih posebnih alergij na živila pa takrat (pred 4 leti) niso ugotovili, čeprav sem imela ponavljajoče se driske in težave s prebavili (napihnjenost, itd). Čez čas sem tudi sama ugotovila, da mi precej škodi zelenjava, predvsem surova, in zato se ji skušam izogibati. Vseeno se driske oz. neprebavljena hrana ponavljajo, zdi pa se mi tudi, da imam pogosto nekako oslabljen organizem, saj me brez posebnega razloga bolijo mišice, sem utrujena itd. Naredila sem tudi testiranje ščitnice, pa vse kaže ok, zato imam najbolj na sumu alergije na hrano, ki jim nikakor ne znam priti do dna, zdi se, kot da mi škodi skoraj vsako živilo.
Prosila bi vas za vaše mnenje, kaj lahko naredim. Kako učinkoviti so testi na intoleranco hrane, ki se kupijo v lekarni? Ima kdo izkušnje z njimi? Je bolje iti samoplačniško in se testirati, morda koga priporočate? Obstaja kakšna dieta za alergike na trave in z njimi povezane alergije? Rada bi prišla do dna temu, na kaj sem pravzaprav tako alergična že vrsto let. Za kakršen koli nasvet bom hvaležna.
Lep pozdrav.
Mogoče bo tale izkušnja kaj pomagala: http://med.over.net/forum5/read.php?105,8978390. Sicer smo o prehranski intoleranci na forumu Kronična utrujenost večkrat pisali, še najbolj zanesljiv je po mojem mnenju izločitveni test.
Lep pozdrav,
Alenka
pozdravljeni.mogoce bi mi kdo znal odgovoriti;;,leta 2008 sem bila z sinekom na testiranju za alergije in je elergicen na kravje mleko v izvidu pise 3 krat 20mm.zanima me ce je to mocna alergija ??kajti zdravnik mi je rekel da ga lahko pije.in tako smo tudi vsa ta leta delali.zdaj pa je vprasanje to,,je mogoce da smo zaradi tega vedno imeli tezave z bronhitisom ali ne???prosim ce mi kdo ve odgovorit.hvala