alergija na cvetni prah
S fantom sva oba alergična na cvetni prah, hišni prah in on tudi na živalsko dlako (jaz še tega pri sebi nisem opazila). Hišni prah ni tako velik problem, ker redno vse čistiva, nimava zaves, kjer bi se nabiral prah in tudi ne kakšnih debelih tepihov. Ampak kadar karkoli cveti, je obupno. Prav že po nosu ugotoviva, kdaj začenja kaj še posebej ostrega cveteti. Zame je na primer najslabša sivka.
Kihava kar naprej, velik paket robčkov gre skoraj tedensko, v glavnem za znoret!
Oba jeva tablete – Claritin ali Aerius. Moram reči, da še kar pomagajo. Problem je pa v tem, da po tej tableti postaneva zaspana, zbita, skoraj apatična, kot da bi jemala pomirjevala. Zato včasih lažje trpim alergične reakcije, kot pa da ne morem normalno funkcionirati.
Razmišljala sem že o nakupu kakšnega ionizatorja, pa kaj ko je največ tega zunaj, v hišo pa se res ne morem zapreti.
Kaj nama lahko svetujete?
Tudi midva z možem sva alergika na vse našteto. Tabletam sva se odpovedala že davno. Jaz nisem bila sposobna funkcionirati z nobenimi -vožnja avta sploh ni prišla v poštev.
Lani pa sva pri homeopatu odkrila tinkturo črnega ribeza (iz vršičkov). Spodbuja delovanje nadledvične žleze. Delovati prične po nekaj dneh, tako da ga je treba jemati nekoliko pred cvetenjem ali pa potrpiš prve tri dni, potem zagrabi (če zamudiš).
Kot edini stranski učinek sem sama čutila nekaj pritiska v obnosnih votlinah (sinusih), mož ničesar. Delovalo je.
Seveda se prodajajo še druga homeopatska zdravila za alergije – bolj specifična.
Lep pozdrav.