alergija na (bogsigavedi kaj) pri otročku
Tako kot pove že sam naslov. Naš 17-mesečni fantek je iz danes na jutri dobil alergijo – najprej le nekaj flekcev, ki so se mu v roku pol ure razpasli okoli sklepov, tudi po obrazu. V pediatrični je dobil injekcijo, izvidi niso pokazali nič takega. zdravnica je rekla, da je lahko bodisi od hrane, sonce, vročine, prihajajoče viroze. Smo šli domov, fleki so izveneli, naslednje jutro pa je bil spet malo flekast, ampak samo na predelu plenic. Šla sem z njim ven (do 10. ure dopoldne, ga namazala s kremo za sončenje Mustela) in ko sva se vrnila, so se mu znova začeli delati izpuščaji tudi po bedrih, ličkah, zgornjemu delu rok. Sem ga stuširala (če bi slučajno bilo zaradi kreme), ga namazala s Canestenom in mu dala Claritin. Potem je šel spat in je bilo spet malo bolje. Popoldne pa so izpuščaji samo še naraščali, tik pred spanjem jih je imel največ. Ven nismo potem več šli. Je možno, da bi to bilo zaradi sonca, čeprav smo bili nazadnje zunaj zjutraj? Kaj pa hrana – je možno, da bi začel šele sedaj reagirati na določeno živilo, kljub temu, da do sedaj ni imel težav, npr. mleko, jajca? Kako naj zdaj ugotovim na kaj je alergičen? Koliko časa naj mu npr. ne dajem določenega živila, da bi ugotovila ali gre ravno za to?
Tudi mi smo imeli probleme,ko je bil star dve leti se je začelo imel je tudi koprivnico.Bila sva pri dermatologu,ki ni ugotovil nič,tudi test alergije ni nič pokazal.Potem sem si začela pist vse kar je pojedel in spil in tako ugotovila skupaj z zdravnico,da je alergičen na barvila in konzervanse.Ker ima navzkrižne alergije testi niso pokazali nič.Poskusi na tak način morda ugotoviš.Pri nas imamo probleme tudi s piki,ker je alergičen na pike komarjev.
če je kriva hrana, se pri tako malih pokaže precej hitro, pri nas je bila reakcija v roku 24 ur.
Če se ponavlja, pojdite na alergološki test, da izključijo najpogostejše alergene. Če bo vse negativno, si pričnite dnevno zapisovati, kaj vse je otrok jedel, kot pravi Imagos zgoraj.
Zamenjajte pralni prašek (nam se obnese beli tekoči Persil), dobro ozpirajte oblačila, zamenjajte mehčalec oz. ga ne uporabljajte.
Možna je preobčutljivost na sonce ali kremo, Mustela sicer velja za eno boljših. Mi uporabljamo Eucerin, ki je namenjen koži, nagnjeni k sončnim alergijam, tako za otroke kot zase. Odkar ga uporabljamo, zaradi sonca nimamo težav.