Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija alergija na adaptirano mleko ???

alergija na adaptirano mleko ???

Pozdravljeni,

Naš dojenček je star 6,5 mesecev in tehta 8 kg. Od tretjega meseca dalje je spal celo noč,sedaj pa že teden dni ponoči ne spi in se prebuja na 1-2 uri z glanim predirljivim jokom.Pomirim ga lahko le z dojenjem. Približno 5 miut kar intenzivno sesa.

Pomislila sem, da je težava v tem, da je ponoči lačen. Podnevi uspem stisniti največ 100 ml mleka in mu zvečer v to moje mleko zamešam riževe kosmiče ( Milupa), vendar opažam da je 100 ml mlečno riževe kašice premalo, čeprav ga nato še podojim.

Z namenom, da bi se zvečer bolje najedel sem, kupila adaptirano mleko Novolac 2 in mu ga za večerjo zmešala z riževimi kosmiči. Po parih minutah je dobil okoli ust rdeče madeže.

Menite, da gre za alergijo na kravje mleko ? Naj mu kupim adaptirano mleko drugega proizvajalca ? Katero adaptirano mleko je za otroke ki prehajajo iz materinega na adaptirano mleko primerno ? Ali je bolje da mu adaptirano mleko ne ponudim več ?

Hvala za odgovor,

Laura

V primeru, da gre res za alergijo na KM, potem nobeno navadno prilagojeno mleko ni ustrezno za vašega dojenčka. Pojdite na posvet k pediatru, ki lahko pri otroku s testom krvi ugotovi pozitivno ali negativno alergijo. Če bo alergija dokazana, boste dobili posebno mleko na recept. LP

ja kot ti je napisala predhodnica.
ta rdečina okrog ust je lahko alergija ali pa tudi ne. menjava za drugo mleko vam itak ne bo pomagala. oz. ja če je alergija na KM potem bi morali bit brez težav po Pregominu ali Allernovi. tako eno kot drugo dobite le v lekarni in v kolikor je potrejena alergija vam komisija izda potrdilo za predpisovanje mleka na Rp.

poskusite lahko z adaptiranim mlekom ki ima oznako HA. to ni popolnoma brez mlečna formula za dietno prehrano kot zgoraj omenjeni formuli, je pa hipoalergena.

je pa Allernova od Novalaca.

Ga. Sreča in ga. Simona,

Hvala za odgovor. Kupili smo tako Allernovo kot Pregomin. Dala sem mu probat mleko Pregomin po žlički ( stekleničke ne mara, samo cucelj grize) in je vse pljunil ven. Prav tako mleko Allernova. Večkrat sem mu ponudila a zaman, vtrajno je pluval ven vsako žličko. Mu bom danes še zmešala Pregomil z riževimi kosmiči , mogoče bo rajši pojedel.

Imate kakšen predlog, kako še izboljšati okus navedenega mleka ? Zanima me tudi, kaj otročku dajete za popoldansko malico , saj jogurta, skutke ne sme ?

Kam naj se obrnem za testiranje alergije na kravje mleko ? Lahko to opravi tudi njegov osebni pediater. Le ta mi je po telefonu tudi svetval omenjeni vrsti mleka, testiranja ni omenil, jaz pa se nisem spomnila vprašati,

Že vnaprej hvala, da tudi z menoj delite vaše izkušnje,

lep dan,

Laura

jaz sem okus izboljševala z kakavom in sladkorjem, pa je itak pojedla le 100ml zj in zv, je bila na srečo še dojena tako da je bilo vse skupaj bolj dodatek. je pa trajalo 3 tedne da je sprejela in popila vsaj toliko. baje smo imeli še srečo kot je rekla naša zdravnica menda je normalno da traja kar dolgo da sprejmejo. samo sedaj pri 7 pa bruha tako po enem kot po drugem, tako smo sedaj na soji.

pudinge in druge sladke priboljške priprvai na kompotovi vodi (jaz delam na doma skuhanem jabolčnem kompotu), samo to potem ko bosta že uvedla GH.

nam je prvo testiranje, dovzem krvi, opravila osebna pediatrinja, potem pa smo dobili napotnico za gastroenterologa. sedja smo vodeni pri njih. delajo pa teste tudi alergologi. v vsakem primeru je dobro če dobiš napotnico ti bo lažje, če se odločaš za samoplačniško pa se mi zdi da delajo to le alergologi, da gastroenterologov ni privat z koncesijo, vsaj jaz nisem zasledila še nobenega.

ko je test na alergijo na kM dokazan, se dogovorite z zdravnikom ko ga bo opravljal ali pa potem z osebno zdravnico, da da vlogo na komisijo za predpisovanje mleka na Rp. dobili pa bosta najbrž enega od teh dveh.

Pozdravljeni,
Imam dojenčico staro 3mesece in dva tedna, že od 3. Tedna starosti smo na adaptiranem mleku Milumil in ji je ustrezalo. Pred približno dvema tednoma se ji je začela pojavljati rdečica na obrazu, včasih so rdeča samo lička, včasih so fleki po celotnem obrazu. Koža je hrapava, ni pa videti da jo srbi. Je možno, da se je šele zdaj pojavila alergija na mleko?? Naj omenim da drugih simptomov nimamo.. Hvala in lep pozdrav.

New Report

Close