Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija alergija na… ??

alergija na… ??

Pozdravljeni.

Pred mesecem sem bila na morju; kopala sem se v morju, na soncu nisem bila pretirano veliko, sploh pa ne, da bi ležala na plaži ter se sončila in tudi od 11h do 16 h sem se soncu skrbno izogibala.

Na spodnjem delu nog, pri gležjih, na obeh nogah so se mi pojavili rdeči “fleki”, rdečica, ki pa me je srbela in koža je bila tam zelo vroča ter neprijeten občutek. Tudi na hrbtu se mi je pojavilo nekaj flekov. Vse sem skrbno mazala z aloe vero in fenistilom, vendar ni pomagalo kaj dosti, šele po 3dneh, ko sem že bila doma, je počasi vse izginilo.

Ker se mi vsako leto, ko sem na morju to ponovi, me zanima kako se temu izogniti? Sem morda res alergična na sonce ali na algle, morsko vodo ali morda moja koža ne prenese vročine?

V prihodje grem spet na morje in ne bi rada, da se mi tole ponovi?

Ko sem bila majha sem tudi imela te “fleke” in razlog do danes ni znan.

Enkat sem že jemala neke tablete proti alegiji in takrat, ko sem imela to alergijo razlog za njo ni bil znan, kar naenkat se je pojavila rdečica po celem telesu in takrat sem celo dobila injekcijo, da mi je oblažilo stanje.

Sem pa tudi zelo občutljiva na komarje pike!! Če me le-ta piči, sploh kje ob obali, dobim zelooo velik bel flek, ki zelo zelo srbi in izgine po zelo dolgem času!!! Katero sredstvo najbolj pomaga proti komarjim pikom? Poleg tega, da se namažem tudi z Autaksom, ki odganja komarje, ampak na meni očitno ne. Uporabljala sem že OFF, pa tale zadeva ni omilila srbečice, prav tako Fenistil!!

Kaj priporočate?

Prosim za pomoč.

Tudi jaz sem enkrat dobila take fleke na morju, le da sem jih dobila po dekolteju in me je tako srbelo, da bi si kožo snela, če bi lahko. Šla sem k zdravniku in dobila dve inekciji (najverjetneje kalcij), ker baje kalcij pomaga. Po moje je to posledica večih faktorjev in sicer morske vode, sonca, vročine in pa kreme, ki jo nanašamo na kožo. Firma Eucerin (dobi se samo v lekarnah) proizvaja posebno kremo za sončenje, ki je namenjena koži, ki je alergična na sonce. Probajte z njo in s pitjem šumečih tablet kalcija. Še naprej se izogibajte soncu (ležanje v senci in ne v času med 11 in 16 uro). Po plavanju se stuširajte s sladko vodo. Pojdite pa tudi k zdravniku, ki vam lahko predpiše tudi tablete proti alergiji, ki pa meni sicer niso pomagali. Lepo pozdravljeni.

Zgoraj sem tudi sama postavila dokaj podobno vprašanje, na katerega nimam pametnega odgovora.

Vem pa, da je za sončenje zelo dobra tudi krema Sun Block 30 od fruith of the Earth (Sanolabor).
Lahko poskusiš tudi z Claritin S ali Flonidan (tablete proti alergijam, lekarna).

Upam, da bo s časom bolje. Pri nas se s tem ukvarjamo 2 leti, sin pa je star šele 3 leta… potem veš, kako lušno poletje pri nas…

http://vancka.moj-album.com/

Pozdravljene!

Pri preobčutljivosti na sonce, poleg tega da upoštevamo navodila za zdravo sončenje (sončne kreme in izogibanje soncu med 11h in 16h), pomaga tudi kakovostna kombinacija antioksidantov. Kapsule FidiProtekt učinkovito ščitijo pred prostimi radikali, ki poškodujejo celice-tudi kože. Vsebujejo krepke odmerke vitamina C in E, selena, cinka, ribje olje in beta karoten, ki značilno zmanjšuje reakcije preobčutljivosti na sonce. Kapsule FidiProtekt začnemo uživati dva do tri tedne pred odhodom na morje ali pred začetkom sončenja v solariju ter ves čas ko smo izpostavljeni sončnim žarkom.
Nekaj informacij lahko dobite tudi v brezplačnem fidimedovem zdravstvenem vodniku, ki ga lahko naročite na 01 563 45 20 ali na http://www.fidimed.si

Lep pozdrav, Alenka

New Report

Close