Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija alergija na?

alergija na?

Pozdravljeni!

Zadnje čase opažam, da sem postala preobčutljiva na sestavine hrenovk, salam, paštet…saj me kmalu po zaužitju le teh začne srbeti po vsem telesu.

Je to možno?

Ne dobim nobene rdečice ali česa, samo srbi me…po rokah, nogah, obrazu, hrbtu…ma povsod.

Ve kdo kaj več o tem?

Je možno.

Problematični so lahko vsi mogoči aditivi, lahko je vzrok svinjsko meso, jajčne beljakovine, …

Ugotavljanje preobčutljivosti je detektivsko delo. Za začetek se izogibaj hrani, ki ti povzroča težave. Koristi tudi pisanje dnevnika prehrane (zelo podrobno, z vsemi prigrizki in priboljški!) in morebitnih reakcij.

Saj zdaj že nekaj časa opazujem po kateri hrani se mi je to pojavilo… Po Poli salami nikoli…po ostalih podobnih “svinjarijicah” pa vedno, ampak to mogoče zadnji mesec al pa dva…Zdaj po dveh mesecih si praktično upam trditi,da je temu tako.

Verjetno kake navzkrižne alergije, glede na to da sem hud alergik na ves cvetni prah trav, dreves, plevela…in mam drugače težave pri oreških, breskvah, jagodah, češnjah…

Kaj pa mleko? Je dodano v vse te stvari!!

Tinnci … mleko ni.

Sem včeraj jedla za zajtrk jogurt s kosmiči, za kosilo solato z jogurtovim prelivom, zvečer pa mlečni gris, vmes pa sem pila še mrzel kakav in mi ni bilo čisto NIČ.

kaj pa jajca, sploh beljak in lecitin?

Tudi po drugih jedeh, ki vsebujejo jajca nimam težav… Izključno se srbečica pojavi takrat, kadar jem mesne izdelke (salame)

Svinjina?

Tincci…ma ni svinjina pomoje – sem danes svinjski zrezek jedla 🙂 pa ni blo nič.

Jaz še vedno sumim na kemijo v salamah, paštetah…

New Report

Close