alergija na???
Moj šestmesečnik ima skoraj 2 meseca že težave; izpuščaji okrog oči, pod nosom, bradi; ni veliko, a srbi, če ga ne mažem…
Večji problem je blato in napenjanje. Kakal zeleno, tekoče, sluzasto… Odkar sem na dieti brez km in ml. izdelkov in brez jajc ( še samo dojen) je malo bolje, rumeno rjavo, a še vedno sluzasto… Sva bila že na testiranju; kožno testiranje ni nič pokazalo, krvnih izvidov še vedno ni…
Se mi ful smili, ker ga tako napenja…
Prosim za kakšno mnenje. Ga naj peljem kar na BICOM? Počakam na izvide?
Tudi mi imamo doma skoraj 6 mesečnico. Je polno dojena.Pred mesecem in pol je imela v blatu krvave nitke ( 3× ), blato pa je bilo občasno zeleno, sluzasto, peneče in smrdeče. Pa smo uvedli dieto brez KML ( pri mamici) in se je stanje malo umirilo ( odvajala samo 1× na dan, prej 3×; blato je bilo bolj rumeno in kašasto nekaj dni, potem pa spet en dan zeleno in tekoče, penasto. Ampak smrdelo ni nikoli več!
Težav s kožo ni imela nikoli. Kožni in krvni testi na KML in jajca so bili negativni. Včeraj smo bili na bicomu in naša deklica je zdrava – pokazalo ni niti ene stvari! Hvalabogu! Ampak kar ne upam jesti mleka. Najbrž gre za intoleranco na beljakovine KML, tako kot so predvidevali zdravniki, pa bomo mleko poskusili čez kakšen mesec.
Pri vas najbrž gre za alergijo, ker so tudi kožne spremembe(kot pri naši starejši – testi na kliniki niso nikoli pokazali nič!!) pač smo sami ugotavljali, ko je začela jesti gosto hrano. Prej sem bila na strogi dieti brez vseh alergenov, pa sem cele dneve jedla banane, kruh, margarino. pa je bila še kar pikasta. No in ko smo uvajali banano, je bila v dveh sekundah čisto otečena okrog ust. Na mleko pa sploh nikoli ni bila alergična. Tako: pri alergijah lahko diplomiraš iz prehrane, ampak večji so, lažje je – hvalabogu!
Peljite jo na bicom, morda ji nagaja še kakšna stvar, saj za terapije se ni nujno odločit. Na testiranje pa le pojdite.
Uf sem se pa razpisala. upam, da sem vam kaj pomagala!