alergija – mleko
Pozdravljeni!
Vem, da je bilo na tej strani že veliko povedanega o alergiji, pa vendar. Lepo prosim, povejte mi, kaj lahko dam mojemu dvoletniku za zajtrke in večerje ter malice (sedaj so mu ugotovili alergijo na mleko). Zanima me, kako lahko pečem peciva, v katera bi bilo potrebno dati mleko. Alergičen je samo na mleko, ne pa tudi na jajca. Zelo me skrbi in zelo sem žalostna. Hvala lepa in brez zamere.
Aja
Brez mleka se da lepo preživeti, zato nikar biti žalostna. Žalost se oddaja v okolico, otroci pa so za te frekvence še kako dovzetni, pa jo lahko skrivamo še tako dobro. Mleko se lahko nadomesti z riževim, ovsenim, mandljevim, lešnikovim napitkom (uporaba je enaka kot pri mleku).
Kaj za zajtrk:
– rižev narastek
– palačinke oz. pečenjak
– pirine in ovsene kosmiče kuhane na zgoraj omenjenih napitkih
– doma pečen kruh z namazi brez mleka
Mleko v pecivu se lahko prav tako nadomesti z napitki.
Najbolje narediti seznam, pa gre lažje…
Ko bo žalost minila, se bodo ideje kar same porojevale.
Mi smo bili še na strožji dieti, pa smo še vedno tu, pa še hvaležni smo za mnoga spoznanja…
Lp-Mojca
draga franja, najprej se lepo zahvalite “onim gor na nebu”, da imate alergijo samo na mleko!!!!!!!!! in ne rabite biti čisto nič zaskrbljeni in žalostni. – verjemite mi.
v glavnem, namesto kravjega mleka lahko uporabljate sojino, riževo, ovseno mleko. Obstajajo tudi izdelki – jogurti, pudingi, siri, sladoledi,….iz navedenega mleka. Namest čokolinota-če ste ga uživali pa uporabljajte rižolino ali ovseno kašico, ki ne vsebuje mleka v prahu.
Margarina:gea 40%,…
srečno in nasmeh na obraz.
živjo
Naši zajtrki izgledajo takole
– ajdovi žganci z riževim mlekom ali pa s Pregominom
– koruzni žganci
– kruh, margarina Gea, domača marmelada, jabolko
– kašice z riževim mlekom ali Pregominom (dobi se v DM ali pa v Mullerju tudi ovsena kašica, pa taka iz sedmih žit, riževa, pšenična)
–
Malice:
– grisini (preveri sestavine, od Granovite naj ne bi imeli mleka)
– sadje, sadje
– pšenični kruhki
– riževi oblati z domačo marmelado ali brez
– doma spečeno pecivo (recepte pač prilagodiš in uporabiš margarino Gea)
– palačinke (namesto mleka kar vodo ali pa riževo mleko)
Najhuje je prvih 14 dni, ko še nisi zverziran. Potem pa človek kar preklopi in tudi če so obiski, jedo pecivo, ki je brez mlečnih sestavin. : )
kar pogumno
lp
nadja