Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Alergija-mlečni izdelki , migrena?

Alergija-mlečni izdelki , migrena?

Imam 8-letnega sina. Pred letom in pol so se mu pojavili trebušni krči, začel je odklanjati hrano, razen Čokolinota, ki ga je imel najrajši. Po enem mesecu in pol ( jedel je v glavnem Čokolino) so mu ugotovili alergijo na mlečne izdelke in sojo. Svetovali so nam 6-mesečno dieto. Po tem obdobju smo prekinili dieto. Eno leto smo imeli mir.

Letos v mesecu maju pa so se krči ponovili vendar v hujši obliki. Vedno se je začelo z glavobolom navsezgodaj zjutraj, nakar je otrok bruhal 2-3 ure, nato je zaspal. Spal je do 3 ure. Ko se je prebudil je bil še malenkostno omotičen, vendar popoldne je bil popolnoma dober, kar pomeni, da je igral nogomet, kolesaril … kot, da ni bilo nič.

Glede na to, da smo se zadnji mesec strogo držali diete, me čudi, ker še vedno bruha in ima glavobole. Je tudi zelo bled kljub temu, da je veliko zunaj.

Zdravnica meni, da je možno, da ima tudi migreno. Svetloba ga ne moti, moti pa ga šum, zvok.

Kaj mi svetujete?

Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Simona

glavoboli, migrenski ali navadni so pogosto posledica slabega delovanja crevesja, prebave naspolh in s tem povezanih toksinov, ki ne zapuscajo telo tako kot bi morali ampak se kopicijo v telesu.
razmisli v smeri sanacije crevesa, razstrupljanja organizma ali cesa podobnega.

Zanima me, kakšen recept za sladolede brez mleka (npr. iz jagod).

Hvala,

Alexa

Meni je zadnjič lepo uspel rižev sladoled z banano. Kar na vodi sem skuhala riž (v Maximarketu v Ljubljani sem dobila “sticky rice”, vendar po moje bo OK vsaka sorta primerna za puding ali kar arborio). Zvrhano skodelico (250 ml) kuhanega in ohlajenega riža sem zmiksala z banano in dodala čisto malo riževega melka, dokler ni bilo ravno prav gosto. Vse sestavine so bile zelo ohlajene – tudi riž. Nato sem to gosto tekočo zmes prelila v strojček za sladoled in čez 15 minut je bil sladoled tu. Jaz jagod ne smem, vendar bi se jih lahko brez skrbi dodalo, še pred riževim mlekom. Najbrž bi bilo potem potrebno manj riževega mleka, ker bi že jagode bolj razredčile zmes. Lahko se tudi sladka, vendar meni je bilo dovolj sladko od banan.

LP Barb

New Report

Close