Alergija – kot bi imeli klovna
Lp!
Včeraj je moj skoraj 5 letni sin dobil alergijski napad. Nimam pojma od česa. Zjutraj se je zbudil in bil malo rdeč po obrveh in ušesih. Proti večeru pa smo imeli klovna. Predstavljajte si kot bi mu z rdečim flomastrom narisali črte okoli obrvi nosa in ust, znotraj pa je bilo tuti rahhlo rdeča koža. No potem ko sem ga peljala k pediatrinji je v času ko sva čakala na izvid za streptokoke v grlu je dobil pa še srbeče izpuščaje po rokah, ramah, kolenih. Dobila sva en močan tablet, sirup in pa strogo dieto. Riž, jabolka, koruza. Seveda od tega je samo jabolka. Kako bomo preživeli nimam pojma (ali mogoče katera ve ali lahko je tiste riževe okrogle ploščice). Zanima me ali ima katera podobno izkušnjo in na kaj je bil otrok alergičem. Jaz glede na to da ni drugače na nič alergičen sumim na kakšno sadje dobro šrpicano, ki ga dobijo v vrtcu. Kakšna ideja ali predlog ali nasvet bi bil res dobrodošel.
Hvala in lep dan,
Tina
lej lahko je sadje, lahko oreški, paradižnik, lahko je karkoli.
sploh ni nujno da je alergen zavžil v običajni obliki, lahko je enostaven kak sok, voda z dodatkom okusa, kaj skritega v kaki hrani, predelana hrana, kot je npr. paradižnikova mezga, ki vsebuje vsega polno….
ja riževi vaflji, se mi zdi da vsebujejo le riž, raje preberi deklaracijo. pa ena je tu gor dala pred časom recept za koruzni kruh. je sicer pričakovano zelo zbit, ma nekaj pa bo le.