Alergija – je ali ni?
Pozdrav vsem,
Do sedaj (stara 25 let) nisem imela nobenih težav s kakšnimi alergijami, zato mi ni čisto jasno kaj mi je. Torej, pričela sem z uporabo kreme za obraz Clinique (vlažilna zantioksidanti) in po tednu dni je bil moj obraz posut s celim kupom mozoljčkov, koža srbi in je rahlo rdeča. Firma se sicer oglašuje kot 100% brez barvil, dišav, testirana proti alergijam…Takoj sem prenehala z uporabo, vendar po 1 tednu se stanje razen rdečice ni še nič izboljšalo. Edino na kar sem pomislila, da bi morda (se mi sicer še ni zgodilo) lahko bilo tudi krivo, so suhe klobase, ki sem jih en dan vmes jedla.
Kaj se vam zdi in kakšno kremo za prvo pomoč priporočate?
Že v naprej hvala za odgovore.
jaz uporabljam od Avene za netolerantno kožo, dobiš v lekarni in dobiš tudi tester, ki zadostuje za en teden. krema stane okrog 16€
sama sem sicer imela že prej težave z CP z hrano pa do letos ne. sedaj imam težave z paradižnikom, koščičastim sadjem, pomarančah, mandarinah (po limonah mi ni nič) in nekaterimi klobasami (to povezujem z dodatki) in obvezno po vsakem pohanju (neodvisno ali meso spaniram sama ali kupim že spanirano).
paradižnik in sadje je lahko v kakršni koli obliki (termično obdelano, konzervirano ali sveže, še celo po zalini harmony vodi dobim urtike po obrazu) in sem hujša kot so bili drugi v puberteti ker niti takrat nisem imela mozoljev. kljub takojšnjemu zavžitju calritine tabl. ni nič bolje, in nujno se moram namazat z elocomom pa ni dovolj le en dan.
želim ti da ugotoviš kaj ti ne odgovarja in to čim prej.