Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija ALERGIJA IN PSIHA

ALERGIJA IN PSIHA

Ali je alergija lahko zaradi “psihe”?
Hvala za vsak odgovor.

mislim da ne;
alergična reakcija ne more nastati samo zaradi psihe, lahko pa jo psiha poslabša (meni se je dogajalo, da ko je bila hčerka zelo utrujena in ni hotela zaspati (sama), se je praskala – tudi do krvi)
Lp, T.

pravijo da lahko sproži reakcijo če testiranec ve kaj uživa. zato se npr. provokacija z KM dela nadzorovana z placebom. npr. moja hči je 1. dan pila placebo po ml (pregomin, ki mu je bil dodan pesin sok), 2. dan pa po enaki shemi KM obarvano z pesinim sokom. nihče ni vedel kaj je v 1. in kaj v 2. steklenici. oz. nihče ni vedel dokler ni dobila reakcije, drugi dan, takrat so preverili v kuhinji kaj je bilo v kateri steklenici.

Ma ne, jaz ugotavljam, da pri mojem sinu prihaja do obratne situacije. Da alergija vpliva na psiho tako, da je iz leta v leto bolj razdražljiv, manj potrpežljiv. Zaradi zdravil prihaja do preobremenjenosti jeter, nabiranja soli v ledvicah,… Ah, želim si, da bi našla način, s katerim bi mu lahko ojačala imunski sistem, in da že nehamo podpirat zdravnike v službi farmacevtskih firm. Mogoče s prehrano.

Ah, želim si, da bi našla način, s katerim bi mu lahko ojačala imunski sistem, in da že nehamo podpirat zdravnike v službi farmacevtskih firm. Mogoče s prehrano.[/quote]

Obstaja, le verjeti je treba in preizkusiti po navodilih (vsaj tri mesecev).

http://www.ednevnik.si/?w=REVITALIZACIJA

Stari smo eno leto in imamo atopični dermatitis.Ves ta čas je bil sinko tudi do trikrat na mesec prehlajen-zamašen nosek, kašelj, brez vročine. Odločili smo se za alternativo in šli k dr.med., ki se ukvarja z bioenergijo, homeopatijo in podobnimi zdravljenji Pričeli smo z izboljšavo imunskega sistema in sicer z homeop.zdravilom-echinacea/ameriški slamnik. Sedaj, po mesecu in pol moram povedati, da v tem obdobju ni bilo več nobenega prehlada in smo že stopnjo više-na zdravljenju samega AD z drugim homeop.zdravilom. Zdravljenje je dolgotrajno, zdaj smo na dvomesečni terapiji, vendar menim da se splača poskusiti.
Lep pozdrav

DD, problem je v tem, da je naš sin alergičen za cvetenje zgodnjih in srednjih dreves. Če se ne motim, tudi MM vsebuje izvlečke cvetnega prahu. Vesela bom vsakega protiargumenta. Sploh pa izkušnje.

New Report

Close