Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija alergija in podaljšanje porodniške

alergija in podaljšanje porodniške

Naša 10 mesecev stara deklica je alergična na jajčni beljak. Alergijo je pokazal že krvni izvid pri 4.mesecih. Pri 10.mesecih so opravili še kožne teste, ki so zopet pokazali alergijo na beljak. Ali ima katera mamica izkušnje , da so ji podaljšali porodniški dopust zaradi kakršnekoli alergije. Sprašujem zato,ker sem v alergološki ambulanti srečala mamico,ki so ji podaljšali zaradi alergije na mleko in jajca.

o tej temi smo res že veliko pisali;
odvisno je od otroka in njegovih izvidov;
meni so jo podaljšali (za 3 mesece) zaradi alergije na jajca in k. mleko, vendar je imela tudi povišane celokupne IgEje in alergijo na pršico ter jabolko.
Za podaljšanje porodniške je napisala tudi alergologinja na izvid, ki sem ga predložila

lp, T.

tudi jaz sem imela podaljšano,2001, na podlagi vseh izvidov. alergija na mleko in jajčni beljak, še vedno dojen otrok, AD, potem pa še na podlagi izvida iz razvojne ambulante, kamor smo morali hoditi zaradi vakumeskega poroda. a, ja v 10 mes. ko sem bila nazadnje v razvojni še ni hodila. baje pa da se na to več ne da.

Moja hči je alergična na kravje mleko in mlečne izdelke,beljak, rumenjak,sojo.Ko sem podala prošnjo za podaljšanje porodniške(ob priložitvi izvidov)so mi na prošnjo negativno odgovorili, češ da ni alergična na vsaj 3 osnovna živila.Kasneje,ko sem že končala porodni dopust, pa so jo testirali tudi na pšenico, test je bil poz.-a je že bilo prepozno za pritožbo.Pa se sprašujem, zakaj je za pšenico niso prej testirali, KLJUB MOJI PROŠNJI?Ko pa mi je potekla porodniška pa so jo-razlika je bila 1 mesec.

Alergija mora biti na vsaj tri osnovna živila. Mni so podaljšali na osnovi alergije na kravje mleko, jajca, jabolko, korenje in paradižnik.

trarara

Moj sin ima sedaj potrjeno alergijo na kravje mleko in AD. Ko smo pili Pregomin je imel zeleno blato, zato sumim tudi alergijo na sojo in mi je tudi pediatrinja naročila neuživanje soje in sojinih izdelkov, testov pa nismo delali. Na forumu sem zasledila pisanje o tem podaljšanju dopusta zaradi alergije. Sedaj sem šla k pediatrinji na posvet o možnosti za podaljšanje porodniške, pa mi je dejala, da se vse ureja na socialni. Tako sem šla tja in tam mi je uslužbenka povedala, da lahko vložim vlogo za podaljšanje dopusta za nego in varstvo otroka in vlogi priložim vse izvide, ki jih imam. Trenutno še čakava na datum v alergološki ambulanti, zato mi je dejala, da naj raje počakam še na te izvide in vlogo oddam kasneje. Dopust se mi konča 9. avgusta, vendar mi je uslužbenka dejala, da je možno to zadevo izkoristiti do otrokovega 18. meseca starosti, tako da ne bo nič narobe, če bom vmes že šla v službo. In bom to tudi naredila, če bo odgovor negativen, bo pač negativen, ampak poskusila bom vseeno. Zato Dara, če hčerka še ni starejša od 18. mesecev vložite vlogo ker še ni prepozno. Lep pozdrav.

Ojla!
Meni so tudi podaljšali porodniško.Sin je alergičen na kravje mleko, jajce, arašide, mačjo dlako in pršico.
Pomemben je tudi izvid alergologa.Meni je napisala priporočilo, da se mi podaljša porodniška.Pa sem tudi bila prepričana, da nimamo dovolj osnovnih živil….

Lep pozdravček!

Uradni list Republike Slovenije: Št. 129 / 12.12.2006 / stran 14143

tam vse piše,kako je z uveljavljanjem pravic.

**************************************** http://ni-na.moj-album.com/

sany, tako kot je napisano, do 18. meseca starosti otroka se lahko podaljša porodniška. Sama sem poleg alergije na kml, jajca, breskve (takrat), napisala, kaj otrok dejansko lahko je in kako poteka naš dan, priložila izvide (brez kakršnega koli priporočila), slike, njen jedilnik, in ker sem brala, da ne odobrijo, sem bila prijetno presenečena nad pozitivnim odgovorom. Če si prebrala knjigo K. Mlinar, so ji tudi zavrnili, ponovni pritožbi pa ugodili.
Kar pogumno!

Kako je naslov tej knjigi K. Mlinar? Sem iskala v knjižnici po avtorici, pa nisem našla nič.
Prosim za naslov.
Hvala, Nana

Nana5, ni je v knjižnici, na forumu jo najdeš, pobrskaj po starih, sama sem ta forum začela uporabljati 2006, takrat smo kar dosti pisale, tako sem naletela na to knjigo. Ti ob priliki pripišem naslov, če ga ne boš sama našla. Sedaj je avtorica aktivna v LLL.
lp

Eživa, hvala za odgovor. Res bi mi olajšala delo, če bi mi pripisala naslov.
Hvala še enkrat in lep dan,
Nana

New Report

Close