Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Alergija in občutljive oči

Alergija in občutljive oči

Zanima me, če ima še kdo takšno izkušnjo.

Sin je alergičen na prah, pršico, cvetni prah in trave. V času od februarja pa do avgusta mora zaradi cvetenja jemati Zyrtec. Alergijo na pršico pa kar uspešno obvladujemo, odstranili smo veliko potencialnih stvari.
Ima pa sin zjutraj takoj, ko se zbudi (še posebej sedaj od pričetka cvetenja pa do poznega poletja), zelo občutljive oči na svetlobo. Par minut ga zelo, zelo moti, tako da komaj gleda. Po 5-10 minut pa je čisto v redu. To se dogaja vsako leto. Je to značilno za alergijo na pršico? Ali mu to lahko kako omilimo, razen, da zmanjšamo svetlobo takoj na začetku, ter se postopoma navadi?

Ja, imamo isto, samo da do zdaj niti nisem povezovala z alergijo. Naš ima alergijo na kravje mleko in jajca, pršica je bila zaenkrat negativna.
Zadnje čase vsako jutro joka, da ga bolijo učke. Najprej mu moram držat roko čez oči, čez kakih 10 minut se oblečemo, ampak pri bolj slabi svetlobi. Tudi čez dan občasno kar mežika. Sem mislila, da zato, ker je bolj suh zrak. Na žalost nimam nobenega pametnega nasveta, mogoče pa se bo oglasil še kdo.

lahko bi bila pršica, ni pa nujno. si naredila prav vse da se je znebiš. mislim posteljina, odeje , vzglaniki, jogi. tešihov verjetno več nimaš. kaj pa zavese, pa sedežna. potem pa so še plišaste igrače.
jaz imam za mojo pupo, ta jogi od dorme, ki bi naj bil protialergijski. vzglanik in odejo pralno na 95, posteljino pa preoblačimo vsak teden, tako so mi svetovali. plišaste igrače sicer ima, vendar jih perem sedaj 1x mesečno, ker se z njimi ne igra, če pa se želi z katero igrati, ji jo pa najprej operem. vse perem na 40, včasih tudi na 60. kar ni pralno dajemo v zamrzovalnik za 1 dan, medna je dovolj par ur, ampak vseeno.
zavese imamo tiste gladke, da prah pade dol, perem jih nekje na 2-4 tedne.
večjih težav nimava, razen občasnega kašlja, ki pa se pojavlja sočasno z prehladnimi obolenji. smo pa teste na pršico potrdili slučajno, ko je bila testirana, zaradi prehrambenih alergij, tako da večjih težav še ni imela.
sem pa že razmišljala če bi kupili ionizator in čistilec zraka od lanaforma, nisem prepričana če je nakup smoteren, ali obstaja še kaj drugega, boljšega. in ne predstavljam si kako deluje, če je primeren za prostore od 25 kvadratov, soba pa je manjša, sicer je celo stanovanje pa večje.
morda ima kdo kakšne informacije glede tega.

Glede pršice smo naredili res skoraj vse in bili tudi pohvaljeni pri alergologu. Sin ima alergijo na pršico +++, pa nima dokler ne prične zunaj cveteti ( ima tudi alergijo na cvetni prah in trave) nobene zaščitne terapije. V celi hiši nimamo nobenih zaves, povsod parket ali ploščice, usnjeno sedežno, nobenih odej, nobenih plišastih igračk, razen tisto za spanje, ki jo ravno tako damo vsake toliko časa v zamrzovalnik. Imamo jogi dormeo, prevleko proti pršicam na jogiju in na povštru, povšter in odejo za pokrit pralno na 95, posteljnino peremo vsak teden na 60 stopinj. V sobi kjer spi imamo tudi ionizator. Tako, da nič ne kašlja. Tudi PEF je v redu. Letošnjo zimo nismo bili skoraj nič bolani, nobenega bronhitisa, kot prejšnja leta, nobenega laringitisa,…

Samo te zjutraj občutljive oči.

Tudi moji pupi so zadnji izvidi pokazali močno alergijo na pršico, katera pa se ji kaže (za enkrat) na koži. Zdaj smo v fazi preurejanja stanovanja. Vse mi še nekako gre (odstranili smo vse tepihe, zavese v spalnici, čeprav smo vse pred dvema letoma komaj nabavili, spet novo (pralno) posteljnino, plišaste igrače sem kar odstranila, naročila prevleke za jogi)… imam pa tudi novo sedežno garnituro iz mikrofibre. In ne gre mi v glavo, da moram tudi to zamenjat. Pa tudi to bi še šlo (vse za mojo pupko), vendar je hčerka v varstvu pri moji mami in ne boste verjeli, tudi oni so ravnokar preuredili stanovanje……. z novo sedežno garnituro iz mikrofibre… Glede na mojo in moževo službo hčerka preživi večji del dneva pri moji mami. A je sploh smisel, da moje stanovanje predelam v nulo, pri mami pa bolj na pol?
Kako je v varstvu vaših otrok?

kaj pa če bi sedežno dala preobleči v usnje, jaz razmišljam v tej smeri, ker mi je moje škoda, pa še kot in velikost sta ravno prava.
glede očk pa mi res ni jasno. kaj pa če je navadni nahod ali pa visrusno vnetje očk, samo potem bi bile občutljive ves dan, ne samo zjutraj.
v tolažbo naši novi testi so sicer pokazali alergijo na pršico, smo se pa rešili pozno cevtočih trav in dreves in mačjega repa, upam da za stalno. vse ostalo pa še ostaja.

Tudi naš sin se večkrat igra pri stari mami, kjer imajo tapison po tleh. Ampak doma smo kljub temu čimveč stvari odstranili. Otrok še vedno največ časa preživi v svoji sobi v svoji postelji, kjer pa je tudi največ pršic (največ pršic naj bi bilo na ležišču), zato se meni smiselno zdi, doma čimbolj odstraniti alergene.

Mi imamo sicer usnjeno sedežno, ampak kolikor se spomnim so nam govorili, da sedežna iz mikrofibre ne prepušča pršic, površina se pa itak lahko obriše z mokro cunjo, nam so dejali, da naj ne bi bila leglo pršic. Seveda ne vem ali je ta podatek točen.
Po moje ji bo vsaka stvar, ki jo boste naredili, da ji olajšate alergijo, pomagala in se meni zdi smiselna.

Kadar imam vnete (solzne) oci, me svetloba se bolj moti. Alergicna na nekaj dreves in moram ven vedno s soncnimi ocali, tudi ce je oblacno.

Poskusi namesto tablet z ANTIALERGIJSKO NAPRAVO BNS.
Naprava je zelo učinkovita proti alergijam: senena mrzlica, hišne alergije
živalska dlaka. Mojemu sinu zelo pomaga in ne jemlje več nobenih
tablet. Alergičen je na živalsko dlako.
Napravo sem naročila po tel.: 073044555.

Lahko malo več podrobnosti oziroma podatkov o tej napravi. Kakšna je, kako deluje, cena…?

Hvala!

CENA JE BILA PRIBLIŽNO 80 EUR. ZA STROKOVNE INFORMACIJE RAJE
POKLIČI NA TELEFON, KI SEM GA NAPISALA ALI PA POGLEJ SPLETNO STRAN
WW.MEDINOSE.TV.

SAŠA

Moja mama je naročila pri nekem gospodu neko naravno sredstvo,in po 4 mescih ji je izginila elergija.Prej pa 9 let nč pomagalo.Lahko se pozanimam v roku parih dni,kaj in kako je in vam sporočim.Kar je od tega že več kot pol leta,vem pa ,da je blazno zadovoljna in rešena tegob…

lp

Prosim, pozanimaj se in nam sporoči.

Za preprečevanje in omilitev težav z alergijo na cvetni prah in živalsko dlako toplo priporočam napravico Medinose. Prodaja jo Sanolabor, kupite jo lahko tudi v vseh večjih lekarnah.
Zdravljenje s tem foto postopkom naj bi začeli že nekaj tednov pred pojavom alergenov v ozračju. Postopek je neškodljiv, antihistaminikov pa boste porabili dosti manj, ali pa jih sploh ne boste več potrebovali. Jaz tablet po uporabi Medinose nisem več potreboval. Kupil sem jo sredi sezone, mislim, da bo letos še učinkovitejša, ker jo bo začel uporabljati pred pojavom nahoda.
Napravico uporabite 2 – največ 3-krat dnevno. Majhne diodice si vstavite v nosnici, po štirih minutah se naprava samodejno izključi. Svetloba, ustrezne valovne dolžine prepreči, da bi alergeni sprožili reakcijo v nosni sluznici.
Če vam bo to pomagalo tudi pri očesnih težavah, boste ugotovili sami, saj veste, da bi projavu senenega nahoda pride tudi do močnega solzenja in splošnih znakov prehlada.
Najhuje pri vsem tem pa je, da nezdravljena alergija z leti privede so poslabšanja in astme. Potem seveda pomaga le še pumpica, žal.
Zato ne odlašajte z nakupom. Če vam slučajno ne bi ustrezala, jo boste lahko prodali drugim, saj je zanimanja kar precej.

Pa prijetno pomlad brez kihanja in solzenja vam želim!

mAXi

Za tiste, ki napravice Medinose še ne poznate, še link proizvajalca:

Pa je primerno to tudi za 6 letnega otroka? Je uporaba naprave kaj moteča oz. povzroča kakšno bolečino?

Spletna stran je v nemščini in ne razumem toliko, da bi lahko kaj prebrala.

Ima uporaba kakšne stranske učinke?

Hvala za vaše izkušnje!

Mislim, da ima šestletnik že tako velik nosek, da mu uporaba ne bi delala preglavic. Nastavek je treba previdno vstaviti v nos, in sicer le tako globoko v nosnici, da ni neprijetnega občutka.
Torej, dvakrat do trikrat dnevno po 4,5 minute. Nekaterim se zdi celo zabavno, saj rdeča svetloba zanimivo osvetli nos, zlasti zvečer.
Stranskih učinkov ni, saj gre zgolj za obsevanje nosne sluznice s svetlobo, določene valovne dolžine, ki preprečuje ali omili njeno reakcijo na alergen. Le-ta pa je kot veste lahko vsako leto hujša – vse do pojava astmatičnih znakov.
Pred nakupom se lahko glede na otrokovo starost posvetuješ še s prodajalko v Sanolaborju, ki izdelek bolje poznajo – verjetno tudi odzive nanj.
Morda se bo tule javil še kdo, ki je zadovoljen z Medinose – ali pa tudi kdo, ki ni zadovoljen in mu ni pomagal. Ljudje smo pač različni tudi v zvezi z alergijami.
Baje se izdelek da naročiti tudi neposredno pri uvozniku, nekoliko ceneje, a žal njegove številke nimam.

Morda v pomoč še en link v angleščini:

Žal so spet v nemščini, ampak saj se nekaj lahko razbere 🙂

New Report

Close