Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija alergija-dieta

alergija-dieta

Spoštovani!

Že več kot 2 meseca imam probleme z alergijo, pa
zal ne morem ugotoviti, na kaj sem alergična. Prejšnji teden sem bila pri alergologu, testirali so me na določene vrste hrane in vse je bilo negativno.
Dobila pa sem dieto brez psevdoalergenov, kjer piše, kaj lahko jem in sicer:
– kuhan krompir, riz, kruh, polenta
– maslo, rastlinsko olje,
– sveze mleko, smetana,
– sveze meso (razen rib in morskih sadezev)
– zelenjava (razen paradiznika, graha,gob,rabarbare,oliv,kislega
zelja,stročnic, špinače),
– sol, sladkor, voda, čaj,
– nobenega sadja!!
– nobenih aditivov (umetnih barvil,sladil, konzervansov).

Zanima me sledeče: lahko jem samo hrano, ki je navedena zgoraj (samo to piše na listu), kajti v oklepajih je tisto, kar ne smem. Kako je potem z uzivanjem makaronov, vina, kave in ostale hrane, ki v dieti ni navedena? Pomeni, da lahko jem le to, kar je navedeno v dieti ali tudi tisto, kar ni navedeno (saj je v dieti našteta tudi hrana, ki je prepovedana)?

Naj omenim, da sem pred kratkim imel bakterijo MRSA in prav v času zdravljenja le te, se je začela pojavljati alergija. Je morda to posledica padca imunskega sistema? Star sem 45 let. Alergija se pojavlja zelo pogosto, skoraj vsakodnevno, v obliki koprivnice ali zgolj samo kot srbenje skoraj celega telesa.

Zanima me tudi, ali bi se z redno rekreacijo in savno morda lahko stanje izboljšalo, saj mislim, da bi se tako telo bolje očistilo strupenih snovi?

Prebral sem tudi, da se alergija lahko pojavi zaradi padca imunskega sistema. Prav to je tudi značilno za okuzbo z bakterijo MRSA. Bi morda pomagalo, da uzivam kakšna zdravila za vzpostavitev imnunskega sistema. Mi lahko morda predlagate katera se dobijo v prosti prodaji oziroma na recept.

Zahvaljujem se Vam za odgovor.

ja sam si že vse pogrutal. MRSA je ena velika nadloga in predstavlja velike probleme. vednar pa če si se je rešil, pol ti je imunski sistem začel delovat. kaj pa vem, jaz bi za začetek uživala izključno le dovoljeno hrano, potem pa postopno uvajala tisto, ki ni na seznamu (po principu uvajnja nove hrane pri dojenčku). pol pa vidiš, na kaj odreagiraš, to izloći.

New Report

Close