Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Alergija al kaj oštji?!

Alergija al kaj oštji?!

Joške mam že čist v hrastah…. sicer mam to srbečico po njih že cel mesec, če ne še več…Pa ne povsod….bradavičke me srbijo in dva cm po notranji strani in pod njimi…..Sem bla sigurna, da je od enega modrca, ma mi ne zgine, čeprav ga ne nosim več…. Je pa res, da se ponoči ful praskam:((

Od kar mi je dala ginekol. kanesten je še slabše… na določenih mestih so ratale prav ranice iz katerih se cedi gnoj… mislim zlo apetitlih… :))))))

In ni zadosti….. včeraj so se mi začeli pojavljat fleki po trebuhu… najprej ob straneh…. danes so že povsod po malo…. najprej je pikica…. čez en čas pa rata več pikic skupaj… In valda me srbi ku strelaaaaaa…..

Nikoli nisem bla alergična na nič….

Imamo pa že cel mesec stanovanje v prenovi…. praha kolikor hočeš… Jemo prah… spimo v prahu…. cunje so od praha… Upam, da je od tega, ki če ne…. krišto dijo….

Ajutoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo… :))))) S čim nej se namažem? S Švedsko grenčico morda?

Aja, k zdravniku ne grem….

Pridi k meni prah pospravit in boš lahko do konca zidanja brez praha:)))

to je pa tudi vse kar ti znam pomagat.

Mene so prsa ful srbela in trebuh tudi…nisem se pa praskala in ni bilo izpuščajev 🙁

Mogoče se pa samo telo jezi ker ne dobi več samo korenčka ha ha

http://med.over.net/forum5/read.php?151,4789189

da nisi na počitnikovanju kaj fasala?

Ja pa zakaj hudiča ne greš k dermatologu, če si že vsa gnojna in v krastah? Mislim no, smotka – to je pa ja resno! Dej, ti jaz zrihtam, da te bodo hitro vzeli.

Drugače boš še zgnila :-)))

ej lara croftova- isto je blo pri meni!!
najprej pod popkom, pol se je pa začelo še gor po trebuhu širit, rdeče male pikice, srbelo ko sam hudič, tud jaz sem se spraskala totalka,pomagal ni ne canesten, ne fenistil.. na koncu sprobala Elocom, mela kremco doma že celo večnost in je pomagal!! že naslednji dan je blo takoj bolš, srbelo čisto malo še, ful se je že lepo zacelil, prej pa skor tri tedne nič, vedno hujš. tko da ti priporočam pa probi :))

Verjetno Elocum? To imamo za našega malega doma, dobili na recept, zdravnica rekla, da zelo na tanko in malokrat namazat. Lara, lahko prideš iskat, samo da ne bom potem jaz kaj kriva…

Ne, ne, res je Elocom. Je pa to kortikosteroidno mazilo, ki v bistvu samo blaži vnetje in redečico, ne zdravi pa vzroka. Ker je kortikosteroid, ki tanjša kožo, ga lahko uporabljaš samo ene 3 – 4 dni, potem se svetuje da prekineš.

Jaz bi na tvojem mestu vseeno šla k dermatologu.

Ne, brez mnenja dohtarja ne stoj uporabljat Elocoma. Meni je nardil tako štalo na obrazu, da ni za povedat:(
pa takoj k dermatologu, bo takoj bolše:)

Sicer lahko probaš s kakšno neškodljivo varianto (polaganje prelikanih zeljnih listov in gline izmenično na najbolj ogrožene dele, glineno in rahlo slano kopel), a verjetno bo najbolje, da zadevo vidi dermatolog. Verjetno gre za kakšno vrsto dermatitisa, ki lahko ob neustreznem ali prekasnem zdravljenju preide v kronično obliko.Razmisli tudi o tem, da za večino kožnih obolenj stoji tudi psiha, običajno stres.

Ma zato, ki mi je tečno….sploh pa nimam cajta… hahaha…. in bi rada brez njih si pomagala… :))

O uporabi kortikosteroidnih mazil v nosečnosti si za začetek lahko prebereš nekaj tudi na spodnjem linku: http://med.over.net/forum5/read.php?19,4749713

Elocom… no upam, da dobim brez recepta… :))) Hvala.

Ma dej mi po pošti pošlji, dej…. :)))))

Porka špinača…. :)))

Po kanestenu je ratalo vse še slabše….

Aja… nisem na dopustu nič staknila, ki se mi je že prej začelo ..:)))

Ma v rit vse skupaj…. počakam, da nam nehajo prašit stanovanje, če ne bo boljše, bom šla pač k drju….

Mislim, da ga ne dajo brez recepta. Pomaga pa res.

Moji hčerki so po pol leta opravili testiranje na stafilokoka.

Test je bil pozitiven. PO par tednih antibiotikov (postopno zmanjševanje doze) je bila kot prerojena.

Nisem brala prejšnjih komentarjev. Ampak če si se popraskala do krvi je najboljše, da opraviš testiranje na stafilokoka.

Tudi kolegica je imela celo drugo nosečnost take težave kot ti. Zdravnica ji je rekla, da gre v bistvu za reakcijo telesa na neke nosečniške hormone. Je tudi dobila kortikosteroidno mazilo (nič brez recepta!) in je bilo bolje čez par dni.

Elocoma ipd. nikoli ne nanašajte na obraz, ker pušča trajne bele fleke!
V izjemnih primerih je dovoljena minimalna uporaba tega na obrazu in to res pazljivo, tanko in zelo omejeno in na minimalni površini. Ampak to res izjemoma, če ni nobene druge možnosti (recimo kak trpežen lišaj).

daj poskusi se namazati s kakšno kremco oz. gelom z aloe vero, npr. aloe vera esi gel (hladno stisnjen gel)

p.s. preplonkano z reklamnega oglasa 🙂

New Report

Close