Alergija al kaj oštji?!
Joške mam že čist v hrastah…. sicer mam to srbečico po njih že cel mesec, če ne še več…Pa ne povsod….bradavičke me srbijo in dva cm po notranji strani in pod njimi…..Sem bla sigurna, da je od enega modrca, ma mi ne zgine, čeprav ga ne nosim več…. Je pa res, da se ponoči ful praskam:((
Od kar mi je dala ginekol. kanesten je še slabše… na določenih mestih so ratale prav ranice iz katerih se cedi gnoj… mislim zlo apetitlih… :))))))
In ni zadosti….. včeraj so se mi začeli pojavljat fleki po trebuhu… najprej ob straneh…. danes so že povsod po malo…. najprej je pikica…. čez en čas pa rata več pikic skupaj… In valda me srbi ku strelaaaaaa…..
Nikoli nisem bla alergična na nič….
Imamo pa že cel mesec stanovanje v prenovi…. praha kolikor hočeš… Jemo prah… spimo v prahu…. cunje so od praha… Upam, da je od tega, ki če ne…. krišto dijo….
Ajutoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo… :))))) S čim nej se namažem? S Švedsko grenčico morda?
Aja, k zdravniku ne grem….
ej lara croftova- isto je blo pri meni!!
najprej pod popkom, pol se je pa začelo še gor po trebuhu širit, rdeče male pikice, srbelo ko sam hudič, tud jaz sem se spraskala totalka,pomagal ni ne canesten, ne fenistil.. na koncu sprobala Elocom, mela kremco doma že celo večnost in je pomagal!! že naslednji dan je blo takoj bolš, srbelo čisto malo še, ful se je že lepo zacelil, prej pa skor tri tedne nič, vedno hujš. tko da ti priporočam pa probi :))
Sicer lahko probaš s kakšno neškodljivo varianto (polaganje prelikanih zeljnih listov in gline izmenično na najbolj ogrožene dele, glineno in rahlo slano kopel), a verjetno bo najbolje, da zadevo vidi dermatolog. Verjetno gre za kakšno vrsto dermatitisa, ki lahko ob neustreznem ali prekasnem zdravljenju preide v kronično obliko.Razmisli tudi o tem, da za večino kožnih obolenj stoji tudi psiha, običajno stres.
O uporabi kortikosteroidnih mazil v nosečnosti si za začetek lahko prebereš nekaj tudi na spodnjem linku: http://med.over.net/forum5/read.php?19,4749713