Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Alergija?

Alergija?

Pozdravljeni!

Kot mnoge mamice, se tudi sama sprašujem kaj je prav in kaj ne, obiskati pediatra ali ne …
Imam skoraj 2 meseca staro punčko, ki jo muči napenjanje in krči. Vem, da ni to nič posebnega in da bo gotovo izzvenelo. Pa vseeno mi nekaj ne da miru. Punčko napenja skozi cel dan. Kakšen dan je slabše, spet drug dan bistveno bolje. Ko ji uspe napolniti plenico ali se “sprdeti”, je za nekaj časa bolje. Pogosto ponoči tako “jamra” v spanju in se zvija, da se prebudi. Zvečer je stvar praviloma slabša, ni pa nujno.
Naj povem še, da nam je nekje v šestem tednu dobesedno kričala in imela rahel osip (kot proso) po telesu. Bili smo pri pediatru, ki pa ni njen izbrani zdravnik. Vzeli so ji kri, predpisali elocom raztopino za izpuščaj in za nego predpisali olivno olje v belobazi. Stanje z izpuščajem se umirja brez elocoma. Kopljem pa jo v hrastovem lubju.
Kar me skrbi je pojavitev izpuščaja v kombinaciji s krči in napenjanjem. Zaskrbljena sem pa predvsem zato, ker smo druzinsko precej obremenjeni z alergijami. Sama sem alergična na kar nekaj stvari (cvet leske, živalske dlake) med drugim tudi na določene vrste živil, ki jih posledično sploh ne uživam (jabolka, zelena, breskve). Tudi partner je alergik, a ga pesti sezonsko cvetenje trav.
Pediatrinji sem razložila vse kar sem vam, pa se ji po pregledani krvi in opisanih težavah dozdeva, da so to samo kolike.
Ne vem ali se je smiselno obrniti na našega pediatra ali pač počakati, da mine.
Naj omenim še, da je njeno blato gorčične barve, pleničke polni vsaj 4 krat dnevno, mokra je praktićno vsaka zamenjana.
Pri moji prehrani pazim, da ne jem surovega sadja, izogibam se mlečnim izdelkom in ne jem nič, kar napenja mene.
Deklica napreduje (rojena 2920g, odpustna teža 2710g, pri mesecu in pol 4170g) in je precej živahna, se smeji in izgleda zadovoljna, če je ne muči trebušček.
Bi bilo smiselno poskusiti umakniti mleko in jajca popolnoma? Obiskati pediatra? Ali bo pač minilo? Bi me morali skrbeti?
Naj omenim še, da pred podojem dobi sab simplex. Enkrat dnevno dobi tudi waya probiotične kapljice.

Lepo vas prosim za mnenje.

Lep dan!

Ob pozitivni družinski obremenitvi in opisu težav je seveda prehranska alergija možna. Kot razumem je deklica polno dojena, torej gre za vnos z materinim mlekom. Običajno svetujemo najprej opustitev kravjega mleka in izdelkov iz materine prehrane, če v 2 tednih ni izboljšanja, pa še opustitev jajce in jajčnih jedi oz. vsega, kar vsebuje jajčni lecitin.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close