alergija – ?
Pozdravljeni,
zanima me ce ima kdo podobne tezave izkusnje kot jaz ?
Imam naslednje “tezave”:
Naceloma ze mam kar se spomnim neke vrste kronicni nahod (torej venomer si nos brisem) skozi celo leto, vendar je ta nahod pac bolj blagi in sem se ga nekako navado, ne moti me pri vsakdanjem zivljenju.
Tezave pa ima ce npr. zbolim potem pa moj nos tako rekoc eksplodira imam ekstremno mocan nahod.
Pred nekje dvema mesecema pa sem imel alergijo (najbrz na cvetni prah), imel sem ekstremen nahod in oci so se mi zelo solzile. Bil sem pri zdravniku dobil sprej za nos, kapljice za oci in neke tabletke v nekja dneh se je vse uredilo.
Ne dolgo za tem sem pa sem imel infekcijo ustne votline/grla, se je tudi uredilo:
Zadnje tri tedne pa imam naslednje tezave:
Ce se npr. zelo potim in se vreme npr. potem hitro ohladi ali pa postane mal bolj mrzlo dobim spet zelo mocan nahod, spraj za nos, ki sem ga uporablja za alergijo pomaga v smislu da blazi simptome.
Torej imam zelo mocan nahod in oci se mi solzijo. Prav tako bi izpostavo, da se mi zdi da leva nosna votlina bolj kriticna in tudi levo oko se bolj solzi. V zadnjih treh tednih se mi je to zgodilo nekje 3x v nekaj dneh ponavadi gre spet na bolje. V vseh primerih sem si meril vrocino, pa je ni. Opazil sem tudi da se vsako jutro zbudim z zelo suho(izsuseno) ustno votlino, cesar se od prej ne spomnim.
Problem je predvsem v tem, da ko dobim nahod je tako mocan da si se za tisti cas ko ga imam prakticno samo brisem nos, kar pa je zlo motece sploh ce sem npr. v sluzbi.
Rdece oci, solzenje in nahod kazejo na alergijo (sam mal dolgo se ze vlece), nevem pa od kot suha ustna votlina zjutraj ?
Kaksni nasveti, mnenja, podobne situacije ?
Lep pozdrav in hvala
Pozdravljeni!
Enake oz. podobne težave imam tudi jaz.
To leto je prvič, da uporabljam sprej za nos, kapljice za oči, tablete antihistamin. Šla sem na alergijsko testiranje. Alergijo imam na vsa plevela, trave, grmovnice. Torej alergija od marca-oktobra.
Kljub alergiji, zelo veliko časa preživim na zraku. Ukvarjam se z gorskim kolesarstvom.
Pomembno je, redno jemanje zdravil za alergijo. Je pa včasih tudi dan, kot da bi bila najbolj prehlajen človek na svetu. Imam pa tudi vnetje sinusov zaradi alergije. Proti tem vsaj meni pomaga gibanje na svežem zraku, spiranje nosa in dobro prezračeni prostori. Ker, kakor se mi zamaši nos, me začne boleti glava.
Glede alergije, je pač tako ŽIVLJENJE MORA ITI DALJE. Alergije se ne bo nam prilagodila, mi se moramo njej.