Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Alergija?

Alergija?

Pozdravljeni.

Imam 3,5m starega sinčka, ki že od rojstva veliko joka. Najprej so bili napadi joka po hranjenju, z izbrano pediatrinjo sva prišli do skupne ugotovitve, da gre verjetno za tihi refluks (konstantno kihanje, velikokrat kaslja tudi ce ni prehlajen, mleko se mu dviga nazaj in je videti kako pogoltne, polival je sicer malo, parkrat bruhnil večjo količino, ze od rojstva je slišati kot da bi imel zamašen nosek, vendar kljub čiščenju se vedno “hrka”…) – izvajamo vse antirefluksne ukrepe, ampak velikega izboljšanja ni. Znaki so prisotni še vedno, nekaj časa je edino manj jokal. Je polno dojen in sama sem na dieti brez km.

Zadnje dni opažam težave, ki bi jih sama predpisala trebuščku – zvijanje, jok, brcanje z nogicami, nemirno spanje in konstantno zbujanje. Blato je malo gostejše kot ponavadi, rumenozelene barve z obilo temno zelenimi nitkami in sluzjo. Videti je, da ga nekaj muci, sama pa ne vem kako mu pomagati. Diete se držim strogo, tudi nič novega nisem jedla, vse je bilo enako kot doslej. Dojencek zelo težko zaspi, pred tem neutolazjivo joka, ko že spi se kar naenkrat zbudi v groznem joku, maha z rokicami in brca.

Je možno, da opisane težave in blato nakazujejo na kakšno alergijo? Glede na to, da km ne uživam, kaj bi mu lahko povzročalo težave? So smiselni kakšni testi, bi sploh kaj pokazali?

Čez 2t imava prvo cepljenje in glede na njegove težave me je kar strah poslabšanja. Res bi rada, da je v redu in brez težav ko bo cepljen. Kaj mi svetujete?

P. S. Teden dni nazaj je starejša hčerka 2,5let prebolela (najverjetneje) rotavirus, ki je razsajal v vrtcu. Sincek se ni nalezel – do 3 dni nazaj opisanih težav s trebuhom in blatom ni bilo. Bi bilo mogoče lahko to povezano, čeprav nima driske?

Najlepša hvala za kakršenkoli nasvet, mnenje, upam, da bomo čim prej rešili to težavo.

Težav ni mogoče rešiti ali svetovati z elektronskim svetovanjem. Vsekakor je potrebno, če so težave velike in ovirajo otrokovo rast in razvoj, ukrepati tako s pregledom pri specialistu kot alergološkim testiranjem.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close