Alergija?
Pozdravljeni,
mene pa zanima kaj se mi dogaja v telesu, ali je to alergija ali so simptomi kakšne druge bolezni. Namreč, koncem maja sem bila za vikend v Lendavskih toplicah, kjer sem zadnji dan dobila drisko, vendar je ta po dobrem dnevu in pol izzvenela. Kakšen teden dni kasneje me je zvečer pričelo neznosno boleti zapestje ene roke, bolečina se je zjutraj naslednji dan umirila, vendar se je bolečina ponovno pojavila zvečer, tokrat na zapestju druge roke. Če povzamem, od takrat sem mi pojavljajo bolečine izmenično na različnih koncih telesa, prstih roke, zapestju, kolenu, prstih nog, lopatici,hrbtenici, vratu…, enkrat na levi, drugič na desni strani. Praviloma se bolečina pojavi zvečer in tekom dopoldneva izgine, spremlja jo tudi oteklina. Dva dni nazaj se mi je pojavila oteklina na desnem očesu, kot da bi me nekdo pretepel, še vedno mi je ostal otekel mešiček. Bila sem pri osebni zdravnici, laboratorijski izvidi so v mejah normale ( malenkostno povišani jetrni encimi in sedimentacija) tudi izvidi za boreliozo so negativni. Zdravnica sumi na alergijo, teden dni že jemljem zdravilo Telfast in sem na riževi dieti- stanje je bilo dva dni boljše, zdaj pa kot že rečeno zgoraj (oteklina na očesu in bolečina v lopatici). Skrbi me kaj se to dogaja z menoj in ali je res alergija ali kaj drugega?
Prosim za čimhitrejši odgovor in vas lepo pozdravljam.