Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija alergija

alergija

Pozdravljeni!

Pri hčerki, ki je stara 14,5 let se je pojavila srbečica na obeh rokah. Zadnja dva dni precej intenzivno, se praska in včeraj je bila pri svoji zdravnici. Ugotovila je, da bi lahko bil atopični dermatitis (?). In to zaradi stika z moko in prehrane z to sestavino hrane. Včeraj je jedla njoke, delala je pecivo iz moke, danes je jedla pito in tudi delala je pecivo. Zdaj je nastal problem. Hodi namreč v slaščičarsko šolo (pomočnik v biotehniki in oskrbi). Že vseskozi je jedla normalno hrano, testenine, cmoke, kruh in vse ostalo in nikoli ni imela teh težav. Zadnja dva meseca pa ima z moko tudi neposreden stik, saj ima v šoli dva dni praktičnega pouka, kjer pečejo torte, rolade in ostalo pekovsko pecivo. Tudi doma dela razne izdelke iz moke. Zdavnica ji je svetovala, naj se izogiba stiku z moko, pa tudi jesti ne sme nič takega, kar bi vsebovalo to sestavino. Dala ji je tudi napotnico za alergologa.
In zdaj k vprašanju. Ali se bo morala prešolati, glede na to, da ima težave z alergijo? Če se izkaže, da je alergična na moko? Priporočite mi kakšenga alergologa v Ljubljani na napotnico.
Hvala Vam za Vaš odgovor.

glede na to, da alergija še ni dokazana se mi zdi nesmiselno imet dieto. sam neposreden stik z moko pa je lahko tudi težava in ne bi bila edina a kljub vsemu vsi končaja izobraževanje in kolikor jih poznam tudi jedo normalno.

Pozdravljeni!
Hvala za odgovor. Upam da bo lahko jedla vse po vrsti, saj si ne znam predstavljati, da bi ostala brez kruha in ostalih jedi. Ko bo z nami alergijski tst, pa bomo videli, kako in kaj.

Lep pozdrav

za tiste ki jih poznam, jemljejo zdravila proti alergiji, kadar se pojavijo težave, ma bolj konkretna navodila vam bo dal alergolog. pazita le da ne boste jemali pred testiranjem nobenih zdravil proti alergiji, če pa že ne bo izbire, na to vsaj opozorita na testiranju.

kontaktna alergija pa ni nujno da je tudi prehrambena.

Hvala še enkrat. Se mi zdi, da se je sedaj malo navadila na te pikice in da bo v redu.
Lep pozdrav.

New Report

Close