Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija ALERGIJA

ALERGIJA

ALI LAHKO OSEMMESEČNI DOJENČEK UŽIVA SOJINO MLEKO IN RIŽEVO MLEKO BREZ MLEČNIH BELJAKOVIN? PRI DOJENČKU OBSTAJA SUM NA ALERGIJO NA MLEČNE BELJAKOVINE, VENDAR ZAVRAČA VSA ADAPTIRANA MLEKA, KI SO PRIREJENA ZA ALERGIJE.

HVALA

mleko mora biti prirejeno dojenčkom, drugače ne dobi dovolj hranil. tisto iz marketa ni primerno. plazmon dela riževo mleko v prahu za dojenčke.mi smo ga kupovali v IT kr se ga pri nas ni dobilo.
LP Mojca

ne vem sicre če pri sumu lahko to uživate, zato se prej prepričaj pri pediatru, ta ve kako in kaj je z tem sumom. no poskusi z mlekom z oznako HA, pomeni hipoalergena formula. z sojo pa definitivno počakaj. če dojiš, pa ti na dieto.

KAJ PA , ČE OTROK DOBI DOVOLJ HRANIL IZ DRUGIH ŽIVIL, ALI LAHKO V TEJ STAROST SPLOH UŽIVA TAKŠNO MLEKO OZ. ALI MU LAHKO POVZROČI NOVO ALERGIJO.

ju3 ima prav soja je močen alergen. če dobi dovolj hranil , po mojem mnenju lahko pije riževo, ovseno. če je to mleko samo dodatek k obroku (tekočina) mislim da je ok , če pa je to mleko poln obrok….po moje ne bo prav. paziti moraš pa z vso hrano, kr so mlečne beljakovine skoraj povsod !!! branje deklaracij pri alergijah je na dnevnem redu !!! vsekakor pa se testirajte .
LP Mojca

New Report

Close