Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Alergija ? ?

Alergija ? ?

Lepo pozdravljeni.
Imam eno vprašanje glede alergij. Sin star 22 mesecev je v ponedeljek dobil po obrazu in ušesku fleke oz. izgleda tako kot bi ga napikale koprive – nastali so mehurčki. Prvo sem posumila hrano, ker je jedel orehe, grozdje … Potem pa se mi vse skupaj zdi čudno ker mu čez noč igine in se mu pojavi po dopoldenskem spanju. Prej pa seveda preživimo dan zunaj. Peljala sem ga zdravniku ki mu je dal claritin sirup, sama pa mu mažem z fenistil gelom ampak se mi zdi da nič kaj ne pomaga. Zanima me če še obstaja kakšna druga krema? Katero kremo za sonce mi priporočate? Hvala za odgovor.

Pozdravljeni,

prosila bi za nasvet in sicer,
že nekaj časa poskušam zanositi, vendar neuspešno. Imam težave z alergijo (zamašen nos, kihanje), doktor mi je predpisal pršilo za nos Avamys in tablete Cezera Zanima, me kako vplivata na zanositev in v nosečnosti?

Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem.

Pozdravljeni!

Imam hčerko staro 14 mesecev in je bila na kožnem testiranju, vendar ni bilo ugotovljena nobena alergija. Na levi starni na ličku ima rdeč suh lišaj-flek (pikice), ki jo tudi srbi. Ima ga že prebilžno od 5 meseca oz še prej. vendar takrat je bil velik 1cm zadnje čase se je pa razžiril po celem obrazu-ličku na levi strani. lišaj je najmanj opazen zjutraj oz. se pojavlja in izginja. Možnost alergija na jajca izključujem, ker jih praktično ne je. Sumim na banano. je možna alergija na banano v taki obliki. Alergija na mleko???

Hvala za odgovor.

Pozdravljeni!

Mene pa zanima sledeče. Pred 3 tedni sem dobila majhnega kužka(yorkija). 2 tedna je bilo vse v redu. V tem tednu pa sva obe z mamo, s katero živiva skupaj (s kužekom),dobili majhne rdeče izpuščaje, ki so podobni piku kakšne žuželke oz. so kot majhni mozoljčki. Obe sva jih dobili večino oz. skoraj vse po trebuhu. Mozoljčki srbijo (mamo sicer bolj kot mene). Mama jih je dobila tudi več in v hujši obliki. Zelo sem se prestrašila ker sem prebrala, da lahko dobiš to bolezen od psa, ampak naj bi bili simptomi drugačni. Fleki oz izpuščaji naj bi bili večji in trdi, tu pa so le majhni mozoljčki. Vseeno sem psa peljela k veterinarju in ga je dal pod tisto lučko ter ga pregledal. Pes ima res veliko prhljaja, imel je tudi bolhe, ampak veterinar je rekel, da kaj drugega ni narobe s psom. Zato sem razmišljala, da so naju morda pogrizle bolhe, saj imava psa v stanovanju. Pes je sicer zelo mali(65dag) ampak je imel res kar precej bolh. Dali smo mu ampulo, čez nekaj dni pa grem še po šampon proti prhljaju. Ampak zanima je možno, da sva obe z mamo postali elergični na psa?Prej sva imeli ves čas stike z veliko živalmi in nikoli nobenih znakov alergije. Te “mozoljčke” sva dobili tudi v istem času, zato sva razmišljali ali sva kaj takega pojedli, sva morda alergični na prašek…?Skratka zelo me skrbi ker se bojim da je to od psa in ga bom morala dati stran:(Zanima me,ali je imel že kdo od vas podobno težavo ter kako jo je rešil?Mama je šla k zdravniku,dobila je tudi inekcijo proti alergiji in stanje se ji je izboljšalo, vendar ne čisto. Opazila sem tudi da se mi ti mozolčki okrepijo oz. me začno srbeti najbolj, ko grem ven,posebej na sonce. Psa v teh dneh nsiem dvigovala in sem pazila da mi ni prišel preveč v stik s kožo ampak je enako. Drugih znakov alergije nimava. Ne kihava, nimava solznih oči…Zato bi vas res prosila za kašen nasvet ker me resni skrbi od česa je to:(

New Report

Close