Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija alergija!?

alergija!?

Imam 14 mesecev starega fantka pri 9 mesecih sva bila zaradi bruhanja napotena v gastro ambulanto kjer sem omenila da se mu dokaj pogosto pojavljajo izpuščaji po hrbtu in trebuhu. Zdravnica je rekla da ima nevro dermitis kar naj bi kazalo na možnost alergije opravila sva teste 2x za mleko moko in jajca bili so negativni vendar se stanje s kožo še vedno ni izboljšalo tako sva imela še obremenitven test z laktozo ki pa je bil tudi negativen. Sedaj sva po nasvetu zdravnice (12 dni) na dieti brez mleka in koža je skoraj ok. Ne razumem zakaj se je stanje izboljšalo če je bil test na mleko negativen. Kje bi lahko bil vzrok in ali obstajajo še kakšni testi!?

nisi napisala kak test vam je delala, kri ali kožne ali oboje. če je delala samo enega je lahko alergija vseeno prisotna, morda bi jo drugi potrdil. in ja testi ne pokažejo vedno, vsaj tako so nam rekli.

Nam sta oba testa, krvni in kožni, mleko 3 leta kazala negativno. Ker je sin vedno po mleku kašljal, smo KM zamenjali s kozjim. Stanje se je neverjetno izboljšalo, kašelj je minil po enem tednu, kožne reakcije se pojavljajo zelo redko(ob res prekrških npr. čokoladi, ki pa jo vsake toliko časa dobi, ker mu je pač sveto dobra in po antibiotikih). Pa kljub temu vsi trdijo, da je ista beljakovina v kravjem kot kozjm mleku.Seveda ima še ostrale alergije, a vsaj z mlekom nimamo več težav.

Eraze … pri KM ni nujno d aje reakcija na mlečno beljakovino. to je najpogostejša reakcija, sicer pa je mleko sestavljenjo iz različnih molekul in lahko telo reagira na katerokoli.

in mora ste dali KM iz trgovine (že obdelano), kozje pa ste vzeli pri kmetu?

Spoštovani,
hčerka ima alergijo na kravje mleko in pšenico. Ker se je alergija na pšenico znižala na razred 2 in sem ji včasih dala tudi kakšen košček kruha in ni bilo nobene reakcije, je alergologinja rekla , da ji lahko začnem počasi uvajati pšenico. Novembra lani je začela jesti pšenico in ni imela nobenih težav. V začetku januarja je začela tožiti, da jo tišči v spodnjem delu trebuha.To smo najprej povezovali z virozo. Ker je vsak dan tožila , da jo tišči sem jo odpeljala na popnovno testiranje in test je pokazal, da se je alergija na pšenico zvišala za 1 razred. Sedaj je na dieti brez pšenice 17 dni, pa jo še vedno tišči- trenutno ima še streptokokno angino.Ultrazvok trebuha je bil bp, prav tako urinski in krvni izvidi.
Zanima me koliko časa potrebuje črevesje , da se normalizira, če je vzrok tiščanja v spodnjen delu trebuha uživanje pšenice, ki jo je jedla cele 4 mesece.Hčerke ne bi rada prehitro matrala na dodatne gastro preiskave.

Hvala za odgovor

M.

New Report

Close