alergija
KAJ JE CELIAKIJA?
Celiakija je bolezen začetnega dela tankega črevesa, ki je posledica preobčutljivosti na gluten. Gluten je v vodi netopen protein zrnja pšenice. Podobne proteine najdemo tudi v zrnju ječmena, rži in ovsa.
http://med.over.net/za_bolnike/bolezni_clanki/celiakija_clanek_1.htm
ZDRAVLJENJE
Do sedaj je znana samo ena oblika zdravljenja – stroga brezglutenska dieta, ki traja celo življenje. Prehrambeni izdelki, in sicer moka, zdrob, kruh, pecivo, omake in temu podobne jedi iz: PŠENICE, RŽI, JEČMENA in tudi OVSA, so v dieti brez glutena prepovedani…
DOLGOROČNA NAPOVED
Dokler se bolnik s celiakijo prehranjuje z brezglutenskimi živilin nima nobenih težav in se ga obravnava kot zdravega. Zaenkrat pa žal ni nobene možnosti, da bi se celiakija dokončno pozdravila.
FARMACEVTI O MATIČNEM MLEČKU
Matični mleček je popolnoma neškodljiv za človeka, njegove lastnosti
pa bi lahko na kratko strnili:
• Spodbuja rast in razvoj ter zavira staranje.
• Krepi imunski sistem in povečuje odpornost na okužbe, saj biološki spodbujevalci v mlečku močno spodbujajo ustvarjanje protiteles in belih krvničk. Naravni antibiotiki v mlečku nevtralizirajo ali uničujejo številne bakterije in viruse.
• Ugodno vpliva na živčni in obtočilni sistem, saj izboljšuje prekrvavitev in obtok. Upočasni uničevanje živčnih celic, normalizira krvni tlak, upočasni proces skleroze ožilja, preprečuje pojav razširjenih ven, infarkta miokarda in motnje venske cirkulacije ter pospešuje ozdravitev bolezni.
• Spodbuja žleze z notranjim izločanjem in zato blagodejno deluje na omilitev in odpravo vzrokov številnih motenj in bolezni. Dobrodošel je pri diabetesu (sladkorna bolezen), saj deluje na Langerhansove otočke v trebušni slinavki, ki izločajo insulin ter tako učinkuje na vzrok bolezni ter zmanjšuje psihično in fizično izčrpanost pri diabetesu.
• Z normalizacijo hormonskega stanja pomembno zmanjšuje težave pri ženskah v obdobju klimakterija, pri moških pa povečuje količino in gibljivost spermatozoidov. Pri moških in ženskah dviguje potenco na optimalno raven.
• Normalizira delovanje nadledvičnih žlez in izločanje adrenalina, s čimer se normalizira delovanje simaptikusa in parasimpatikusa, s tem pa se pridobi odpornost na stres.
• Ugodno vpliva na metabolizem v organizmu.
• Ureja delovanje vseh vitalnih organov in tkiva ter tako ugodno vpliva na ozdravitev bolezni srca, jeter, ledvic, mehurja, astme, bronhitisa, kožnih bolezni in bolezni sluznice, kariesa in katarakte. Vse te lastnosti so omogočene zaradi enakomernega prodiranja v tkivo paradenta, očesnega in slušnega aparata, dihalnih organov, jeter, ledvic, srca, trebušne slinavke ter mišičevje in kosti.
• Pomirja bolečine v sklepih in hrbtenici.
• Krepi živčevje in izboljšuje duševno stanje in razpoloženje. Izboljša se koncentracija in spomin, povrne se volja in moč ter izboljša spanje.
• Pospešuje detoksikacijo (razstrupljanje) in odstranjuje posledice obsevanja, ker brani jetra z gotovimi, biološko aktivnimi snovmi, zlasti z encimi, s čimer se pospešuje izločanje strupov iz organizma. S krepitvijo imunskega sistema in z normalizacijo krvne slike se spodbuja regeneracija organov, poškodovanih s sevanjem in vrača vitalnost organizma.
Matični mleček je torej dobrodošla dopolnitev k prehrani in zdravljenju katerekoli bolezni.
To pa ne pomeni, da je matični mleček nadomestilo zdravljenja, ampak samo dopolnitev!
Morda kot zanimivo vprašanje – KOLIKO ZDRAVNIKOV (lečečih ali specialistov) SVOJIM PACIENTOM PRIPOROČAJO OB REDNI MEDIKAMENTNI TRAPIJI UŽIVANJE “MATIČNEGA MLEČKA” KOT DODATEK K PREHRANI.
So vam kdaj zdravniki omenjali matični mleček – meni do danes še niso.