Alergija?
Pozdravljeni,
oglašam se vam prvič, forum se mi zdi sijajen in vam zanj iskreno čestitam. Sem mama 14-letnika in dojenčka, starega mesec dni. Nekaj postov niže ste odgovarjali na vprašanje o dojenčkovem blatu in omenili potrebo izključitve alergije na kravje mleko. Svojega malčka dojim, po teži in krepkosti sodeč lepo napreduje, vendar skoraj po vsakem dojenju joče in se zvija. Posebej hudo je proti večeru. Raje bi, če bi bolelo mene… Kljub temu kaka vsak dan vsaj enkrat, če pa se zgodi, da kakšen dan ne, se to zgodi naslednji dan zelo izdatno. Proti krčem mu dajem vetrovne kapljice, izdelek oroških lekarn, in čaj Hipp. V blatu ni krvavih nitk, kar zadeva kravje (alpsko) mleko, ga popijem le nekaj malega v kavi, pa kakšen jogurt. Vesela bom kakšnega namiga, kaj bi te težave lahko pomenile. Fantek dobesedno kriči. Ali pa je zgolj malo scrkljan. Vnaprej hvala za odgovor in prijazen dan še naprej!
Spoštovana Bianca,
čeprav otrok dobro napreduje, je vseeno možna alergija na kravje mleko ali pa intoleranca na kravje mleko. Bolezen se lahko kaže hudo, lahko pa čisto blago. Poskus je enostaven: za 2-3 tedne iz vaše prehrane opustite mleko. Če bo v redu in bi po ponovni uvedbi mleka imeli ponovno težave=zelo možna alergija ali neprenašanje kravjega mleka.
🙂
Tanč
Spoštovana Bianca,
izogibati se morate kravjemu mleku in vsem izdelkom iz kravjega mleka. Tudi kozje mleko vsebuje kazein. Poglejte v temo: Ukrepi pri alergijah-mleko, kjer je napisano tudi, v katerih živilih je dodano mleko (npr. hrenovke)
lp
Tanč