Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Alergija?

Alergija?

Pozdravljeni,

Ker nisem nasla odgovora bi vas prosila da mi pomagate.Namrec kasne tri tedne uvajamo gosto hrano nasi 5 in pol mesecni pupi…do sedaj je bilo vse bp…sedaj dva dni pa sem ji zacela dodajti tudi cvetaco z pirejem in dodala malo adaptiranega mleka in cisto malo masla za boljsi okus…danes pa sem zasledila na obrazu par rdecih pikic okoli ustnic in na spodnjih vekah oci…ne znam lociti kaj bi bilo od vrocine in kaj alergija.Prosim za nasvet.Po telesu ni bilo nobenih pikic…

Hvala

Nannn

Dobro jutro, Nannn,
ob uvajanju nove hrane je možno, da se pokažejo kakšni izpuščaji, saj je koža nejvečji organ in se vse pokaže tudi na njej. Ker ste uvedli adaptirano mleko, je to sicer možen vzrok, vendar po prvem jemanju, majhne količine, je to bolj malo verjetno.
Če je bila do sedaj dojena in tudi vi niste uživali kravjega mleka, potem je majhna možnost. Če pa je do sedaj že uživala mlečne formule, je to manj verjetno.
Lahko gre za vročinski izpuščaj, otrok v tej starosti tudi nosi vse v usta, skratka tako hitro (po enem dnevu) pa res ni možno ničesar napovedati ali z gotovostjo reči.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala za vas odgovor.Do sedaj sem ji adaptirano mleko dajala samo zvecer drugace pa sva se polno dojili…sprobali sva ze veliko sadja in do sedaj ni imela nobenih pikic…je pa zacela vse nositi v usta…kaj mislite ali naj nadaljujem z uvajanjem cvetace oz.zelenjave ki jo zelo nerada je ali naj pocakam saj par dni?Ali uje mozno da je zaprta ravno zaradi cvetace?

Hvala

Nannn

Dober dan, Nannn,
torej je bolj verjetno, da je izpuščaj vročinski ali od potu.
Cvetačo lahko poskusite, čeprav je res, da ima bolj specifičen okus, pa bi morda raje kaj manj močnega okusa, npr. bučke. Ob spremembi hrane je seveda prebava tudi spremenjena, zato je možno zaprtje, ne glede nato, ali kakšna zelenjava sicer zapira ali ne.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close