Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija alergija???

alergija???

Pozdravljeni!

Prejšnji teden sem svoji 5-mesečni hčerkici prvič ponudila jabolčno kašico (kupljeno). Po kakšnih 3 žličkah so se ji na sencah proti obrazu pojavili rdeči madeži. Izginili so čez kakšne pol ure. Naslednji dan se je dogodek ponovil. Prenehala sem ji dajati jabolko. Danes sem spet poskusila. Po nasvetu pediatrinje sem ji najprej na obraz položila krhlje domačega jabolka, ker se madeži niso pojavili, sem jabolko skuhala in ji ga dala v obliki kašice. Vendar se je zgodba spet ponovila, madeži so se pojavili in čez pol ure izginili.
Nikjer drugje po telesu ni dobila kakšnih izpuščajev ali podobnih madežev. Mislite, da bo to s časoma izvenelo glede na to, da po pol ure ni več sledu o kakšnih flekcih ali pa se bomo morali jabolk izogibati. V naši ožji družini ni bilo do zdaj nobenih alergij.
Hvala za pomoč in lep sončen dan vam želim

Pozdrav!

Če spremembe same izginejo, težko verjamem, da gre za alergijo na jabolko, potrebno je nadaljnje spremljanje in opazovanje, morda so spremembe v drugi povezavi.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close