Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija alergija?

alergija?

Spoštovani!

Ker sem se znašla v brezizhodnem položaju, se obračam na Vas in se Vam že v naprej zahvaljujem za Vaš odgovor.

Imam deklico 3,5 mesece staro. Že od rojstva ima težave s kožo. Najprej hormonsko čiščenje, ki se je preneslo na vse telo. To je nato izvenelo.

Potem pa sem opazila droben hrapav posip po trebuščku, tudi lasišče je bilo polno temenc ter čelo in lica so bila posuta z rdečimi pikicami. deklica se je praskala tako, da jo je lahko tudi srbelo. Ko sem jo pričela mazati z riboderminom je po čelu vse izginilo posip po trebuščku je ostal.

Zadnje dni opažam pa znatno povečanje posipa po trebušču in prsih, malo manj po rokicah in nogicah. Dobila je tudi velik suh lišaj na delu po komolcem na zunanji strani na obeh rokah. Ta lišaj ji je po mazanju s kremo seba med počasi začel izginjati. Mazali sva se tudi z olivnim oljem oa s kremo Avene pa ni bilo nič bolj. Posipa po zadnem delu telesa ni, prav tako ne v predelu plenic (uporabljam plenice za enkratno uporabo ).

Naj napišem še da ima deklica zelo rdečo vratno gubo. Kakšno nego in kremo svetujete za to?

Trenutno je malce perehlajena ali je ta posip alergija ali viroza? Perilo perem že ves čas z Arielom v prahu in Rex v gelu, mehčalec sem uporabljala Persil sensitiv. Perilo sušim v sušilcu. Ali je tako sušenje v redu ali bi bilo bolje, da ga posušim na zraku in prelikam. Kateri prašek naj uporabljam? In katero kremo za telo dojenčice mi svetujete?

Deklica je dojena in lepo napreduje.

Iskrena hvala za odgovor. Se opravičujem, da sem bila tako dolga.

Lepe praznike.

POzdrav!

Mislim, da je bolj vprašanje notranjih dejavnikov kot zunanjih( praški, mehčalci….)

nemogoče je svetovati gledena opis, včasih je še po pregledu težko.

Zato vam veliko ne morem pomagati.
Lahko bi šlo tudi za atopični dermatitis?

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close