Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Alergična reakcija na vekah in očeh

Alergična reakcija na vekah in očeh

Pre skoraj 20 leti sem imela hudo alergično reakcijo na mazilo Dexamethason-Neomicin (bilo je videti, kot da sem imela za sabo boksarsli dvoboj), ki mi ga je predpisal zdravnik zaradi pordelih in srbečih vek. V očesni ambulanti so mi predpisali mazlo Hydrocortison , mislim da 0,1 mg ali še blažje. Že takrat ga je bilo težko dobiti, enkrat so mi v lekarni celo razredčili 0,5 mg, ker se mi je alergična reakcija ponavljala še vsaj pet let. Sedaj imam občasno zopet težave, žal pa tega mazila ni več. Kaj ga lahko nadomesti?
Najlepša hvala za odgovor.
Maya61

Mina Sitar

kako deluje krema dexa-neom. ne vem, zagotovo pa se ampule dexa-neom. dajejo proti alergiji

Žal sem alergična na Neomicin,Byvacin , Embecin ( nekoč so mi ga prepisali na dermatološki kliniki, da bi pozdravili vnetje na materinem znamenju na nadlakti, ki so ga nameravili odrezati, pa sem dobila koprivnici podoben izpuščaj po vsem zgornjem delu telesa), Penicilin, Longacef in Amoksiklav. Edino, kar mi pomaga je Hydrocortison mazilo, ki ga pa ni več.

Mina Sitar

lej obstaja možnost da se mazilo ne prodaja le pri nas, v tujini pa je dobavljivo, kot je to z Naprosyn sirupom, pri na sga ni več na tržišču že pri prvih sosedih (A) pa ga lahko dobiš, sicer z drugim imenom in je močnejše, zato so doze polovične glede na bivši naš sirup.

o tem povprašaj v lekarni, in če je dobavljivo drugje če ti ga lahko priskrbijo. sicer pa gre za farmakološko substanco hydrocortison, tako da bi bila verjetnost da se lahko sama pozanimaš v sosednji državi v lekarni precej enostavna. mazilo pa je v stokovnem jeziku ungvetum.

dosti ti nisem pomagala upam pa da kaj rešiš.

Hvala za nasvet. Povprašala bom za Hydrocortison unguentum v Avstriji ali pri znancih iz Nemčije, s katerimi chattam. Maya

Mina Sitar

lej navedi jim da naj mazilo vsebuje hidrokortison, vendar pa ne sme za tebe prepovednaih substanc, in jih navedi. navest boš morala tudi zakaj ga boš uporabljala. v kolikor imaš še katero staro embalažo ali navodila jim jih posreduj, zaradi sestave. (kopijo)

New Report

Close