Alergična na čokolado – je mogoče?
Pišuka. Včerja mi je res zapasala. Čokolada namreč. Saj jo jem velikokrat, ampak včeraj sem jo res pojedla veliko!!!!
Si ne upam povedati koliko. Ok bom, sam je čist sram, ampak če ne povem mi ne morete pomagati. Pojedla sem eno taveliko. Ja, se kesam.
Ponoči me je začelo vse srbeti in imam zdaj rdeče fleke tu in tam in vse me srbi.
Je možno, da je od čokolade? Drugo ne vem, kaj bi lahko bilo.
Kakorkoli, kaj naj naredim, da me neha srbeti? Ker je res nevzdržno!
Imam doma Claritine od starejših otrok, pa piše, da ne priporočajo doječim materam. In ja, jaz dojim. Mali je star 3 mesece. Zdaj me skrbi, da bo še on kaj dobil – kakšno reakcijo. Čist sem pretrašena.
Ima kdo kakšno idejo – za pomoč meni. In pa malčku, če se kaj pojavi. Če je samo dojen – dobi tudi srbečico ali kaj drugega?
HVALA za pomoč!
Ena smotka (nikol več tok čokolade! najboljš bi blo; nikol več sploh čokolade!:))
Kakšnega okusa je pa bila? Možno je, da si alergična na čokolado, lešnike, arašide oz. druge dodatke iz čokolade.
Če dojiš, tvoj malček alergije ne bo “potegnil” iz mleka, ampak jo je po tebi podedoval ali pa ne.
Splošnega zdravnika lahko prosiš za napotnico za testiranje na kaj si alergična. Tam iščejo v smeri, ki jo nakažeš ti (torej čokolada ipd). Če si alergična na kaj čisto tretjega, bodo odkrili težje.
Lahko pa greš na samoplačniško bioresonanco.
A gledaš Zdravnikovo vest – punčka je bila včeraj alergična na svetlobo. Kriza.
Tudi eden od mojih otrok je fasal koprivnico po večji količini čokolade.
(predvidevamo – zato ker ne vem koliko čokolade je tisti dan pojedel. Verjetno nekaj v vrtcu, kakšno pri sosedih, pri mojih starših in tudi doma je čokolada vedno na razpolago….je ne skrivamo)
To je bilo pred kakšnimi štirimi leti. Takrat smo bili nekaj dni bolj pozorni, da ni jedel sladkarij in se je vse hitro uredilo (s pomočjo Claritina).
Čokolade še vedno skrivamo, vsi jo jemo in nihče nima nobenih pikic ali alergije. Tudi pretirano debeli nismo :)))))
Ljudje smo takšni, da nekaterim prevelika količina čokolade udari ven skozi alergijo ali kakšen kilogram več, PREMALO ČOKOLADE pa udari na kaj drugega! :)))))
To pa res. Včasih pa res pretiravam. Nasploh v življenju.
Sem se tako enkrat odločila v minuti in kupila v enem dnevu letalsko karto in odletela na drug konec sveta. Šele ko sem prišla domov “iz praznikov” sem povedala kje sem bila. So mislili, da sem v Bovcu.
Pa včasih skačem z mojima najstnikoma iz čist previsokih skal. Pa včasih poslušam glasbo tudi čisto preveč naglas. Pa nesem kristalne kozarce in šampanjec v nahrbtniku (on ne ve), pa ga na Rožniku potem z možekom spijeva. Pa še in še.
Očitno rada včasih pretiravam. To mi je všeč (no to, da me danes srbi mi ni všeč).
Aja, pa nimam 100 kg. Zdajle po tretjem porodu je res kakšna kila še preveč, drugače pa konfekcija 38-40. Aja, pa tut mali maraton (21km) brez problema pretečem.
Drugače je pa velik zmernosti v mojem življenju. 3 otroc, mož, ki ga obožujem, velik posode in perila, vozakanje na dejavnosti, domače naloge, čakanje na šolske počitnice, pa velik lubčkanja (no tu pa spet pretiravam – pravijo sinovi:))
Ah, ja….seveda….le kako sem pri 44 letih in veliki čokoladi vsaj 4x na mesec še vedno vitka? Mislim, da pri vsem tem ima veliko večji vpliv presnova, pa verjetno tudi dednost. Moja mama je pri dobrih 70 vitka gospa, ki nikoli v življenju ni imela problemov z prekomerno težo. Mogoče je odvisno kako nas je Bog lepo pogledal….;))))))))))))))))))
Ravnokar berem knjigo Eme Mušič, Živimo z alergijo, kjer piše, da čokolada vsebuje veliko biogenih aminov (npr. histamin), oziroma povzroča sproščanje le-tega, zaradi česar pride do alergijskih pojavov. To se imenuje psevdoalergija, pri kateri je značilno, da lahko večja količina nekega alergena sproži različne reakcije v telesu, manjša pa mogoče ne. Za razliko od prave alergije, kjer že majhna količina alergena sproži imunološke procese.
pravite da se alergija vedno pojavi v otrostvu? katera leta so to za vas?? sestrici se je pojavilo pri 13, meni pa ne morte verjetnih-pri 22 ze!! ostrostvo ja..jedla sem 20 let cokolado skoraj vsak dan, lahko recem vsak drugi zagotovo! in zdaj predvidevam da imam alergijo nanjo. ceprav je tako da sem zmanjsala res en koscek na teden, pa dobim vsak dan po par izpuscajev, ki so aceli trajat tudi en dan, kot nekaksna poskodovana koza, medtem ko je vcasih rdec izpuscaj zginil po 10 min do pol ure…tako da ne razumem vec..zdr.me noce dat na pikanje za alergijo ker pravi da naj neham jest kar mislim da mam alergijo na, in bo..halo?! in ce ni vec cokolada..in zdaj morm cakat cel mesec da vidim a se bo to se ponavljalo al ne da lahko grem koncno nazaj, samo je problem ker vedno pride tisti koscek na teden nekje umes..ali v torti, pecivo,..
Naš mali (star je bil 19 mesecev) se je med prazniki tudi preveč sladkal s čokolado in izbruhnili so mu izpuščaji po ličkih. najprej sploh nismo sumili na alergijo, šele dr. me je usmerila k temu. Potem sem doma preverjala, če je to mogoče in očitno je eden redkih, ki mu čokoloada ne odgovarja. Niso problematični dodatki ampak čokolada in to vsa-mlečna, bela, črna…Upam, da bo z leti to izginilo, sicer razmišljam o bioresonanci.