Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija alergična dojenčica

alergična dojenčica

Pozdravljeni!
Sem nova na tem forumu, ki sem ga zadnje dni podolgem in počes prerešetala. Težave ima moja 2,5mesecna puncka, ki jo polno dojim. Smo v fazi odkrivanja na kaj je sploh alergična. Nenadoma se je pojavila katastrofalna koza na obrazu in po telesu. Po napotku pediatrinje sem na dieti brez alergene hrane (to ze od prej) zadnje 11 dni pa brez mleka in mlečnih izdelkov, jajc, od sadja jem samo prekuhano jabolko in kasno banano. Pijem tudi Pergomin mlečni – nadomestek za alergične dojenčke. Puncki dajem kapljice Fenistil in jo z istoimensko kremo mazem po koži. Stanje kože na obrazu se je po nekaj dneh izbolšala, po telesu pa ne. Že od rojstva kaka tudi zeleno in v porodnisnici so rekli, da je to normalno, tukaj pa berem, da naj bi bil to znak alergije. Precej jo tudi napenja in prve dni alergije je bila vidno nemirna – predvidevam do jo je srbelo.
Glede na vase izkusnje me zanima sledece:
– Kako hitro ste na ta nacin (izlocanje hrane) odkrile, na kaj je alergicen vas dojencek?
– Ali je bilo v vsakem primeru potrebno testiranje (sam sem tudi alergik in imam do tocnosti teh testov bolj zadrzano mnenje)
– Kako je z testiranjem BIOCOM (iz prakse tega ne poznam), zakaj skoraj vse navajate, da tako testiranje odkrije vec alergenih živil in ali mi lahko svetujete kdo to izvaja v Ljubljani?
– Nisem zasledila, da bi katera o dojecih mater pila mlecni nadomestk Pergomin, nasvet pediatra se mi zdi seveda odlicen, a vendar vidim, da ima veliko dojenckov alergičnih na mleko tudi tezave s sojo, ki je v tem mlecnem nadomestku. Kaj menite?
– Ali je kdo daje svojim dojenckom Fenistil, meni se ne zdi kaksen bistven napredek zaradi teh kapljic in kreme.
Najlepsa vam hvala za nasvete
Uma

Pri moji hčeri so pri testiranju pri 4-ih mesecih ugotovili, da ni alergična na nič, za vsak slučaj so meni predlagali dieto, njej pa Pregomin, ki pa ga ni hotela piti pod nobenim pogojem, in Fenistil kapljice. Moja dieta ni pokazala nikakršnih sprememb. Po kapljicah ni bilo nobenega učinka, opazila sem celo, da zadevo samo še poslabšajo, ker je postala tako zelo razdražena, da se je spraskala do krvi. In smo jih nehali uporabljati.

Stanje se je drastično slabšalo, alergologinja me je nadrla, da sem prešibka ker ji ne dajem Pregomina, da jo moram pač malo posiliti, pa bo. In naj jo kar silim, ker itak ni alergična.

In ko je bila pri 5-ih mesecih “živa rana” in sem znorela pri alergologinji naj mi za božjo voljo napiše napotnico za bolnico, so tam na testiranju ugotovili alergijo na mleko, moko in jajca. V bolnici so jo spravili k sebi, mi predpisali cel kup kortikosteroidov…..

Kasneje smo jo 6 mesecev vozili na BICOM, pa moram reči, da se kaj dosti spremenilo ni. Morda smo bili premalo vztrajni in bi morali hoditi na terapije dalj časa. So pa bile ugotovljene iste alergije kot v bolnici.

LP

Uau!
Sascha, tole se pa ne slisi prav spodbudno.
Me pa zanima sledece:
– Ce prav razumem sta imeli 2x testiranje enkrat pri alergologinji, drugič v bolnici – ne razume zakaj je potreben tak postopek? V kateri bolnici ste bili in pri kateri alergologinji?
– In zopet ce prav razumem, ste dojili in dodajali? So punci zato predpisali Pergomil, ne vem zakaj bi jo sicer silil z Pergominom, ki je mimigrede nagrvzvega okusa – vsaj meni.
– Kaj so to kortikosteroidi, ki ste jih dobili v bolnici?
– Kaksno je stanje sedaj pri vasi puncki?

Hvala za odgovore in lp

Res ne vem, zakaj bi moral otrok piti Pregomin, če je polno dojen.
Naš fantek je imel tudi žive rane, zaradi katerih smo bili v bolnici. Tam so ga mazali s kortikosteroidi (Advantan ali Elocom), ki so hormonske kreme, z zelo škodljivimi stranskimi učinki. Druga možnost sta kremi Elidel oziroma Protopic, ki pa vsebujeta citostatike in lahko ob dolgotrajni uporabi vplivata na razvoj rakavih celic. Nam je Fenistil zelo pomagal.
Uradna medicina zelo redko odkrije vzrok alergije in večinoma bolj ali manj uspešno zdravi le posledice. Mi smo se odločili za biomagnetno resonanco, ker smo bili nad zdravniki razočarani. Ko smo tam zvedeli, na kaj je alergičen, smo se resnično držali diete in takoj opazili izboljšanje. Mislim, da je pri vsem najpomembnejša dieta, potem pa BICOM terapije. Tam sem tudi spoznala veliko mamic, ki so bile vse zadovoljne, saj je otrokom terapija res pomagala. Verjetno pa niso vsi BICOM terapevti zanesljivi. Mi hodimo slaba dva meseca (7x) in smo že odpravili najhujše alergene, nekateri pa morajo za vsak alergen opraviti po 10 terapij(?).
V bolnici vzamejo kri in določijo Ige, pokazatelje alergij. Pri alergologu naredijo kožne teste, pikanje vzorčkov. Oboje je pri majhnih otrocih zelo nezanesljivo in pogosta je celo lažna reakcija. Določanje alergenov z dieto je utopija! Možnih alergenov je ogromno, v hrani, okolici, v zraku… Približno 3 tedne je alergen še prisoten v telesu, kako boš potem vedela, ali si pojedla kaj napačnega. Pa preden ti to prebaviš, pa nastane mleko, pa otroka podojiš, pa on regira… kako boš vedela? Tako mi je rekla tudi dermatologinja, naj se ne obremenjujem s tem, ker otrok čuti mojo obremenjenost in stres in se vse še poslabša.
Namesto Pregomina lahko piješ riževo mleko, je manj verjetnosti, da bi povzročalo alergije.
Kako je lahko otrok alergičen na moko, tudi ne razumem. Lahko je na pšenico, rž, ajdo, sojo…da bi bil na moko, pa še nisem slišala.
Veliko uspeha pri ugotavljanju vzrokov!

Ojla,

Kenga se opravičujem za svojo malomarnost, ni alergična na moko, temveč na pšenico, in ker je ta zadeva prisotna v skoraj vseh produktih, ki jih jem jaz, sem laično imenovala moka.

Uma,

tako kot tvoji punčki, se so tudi moji najprej pokazale spremembe na koži in zato nama je pediater dal napotnico za alergologa. Tam so jo testirali in ni pokazalo nič, ker je bila še premajhna. Po vseh zapletih in prihodu v Mestno otroško bolnišnico (pod Gradom, zdravnica dr. Dragoš) pa so ugotovili že opisano.

Vse ostalo pa ti je razložila že Kenga.

LP

Kenga, najlepša hvala za odgovor! Nekako si bolje predstavljam v kaj se podajam.
Če prav razumem, je najbolje narediti teste – zanima me kje je kašen dober terapevt z biomagnetno resonanco po možnosti v Ljubljani. Brskam po starih postih, pa nisem nič pametnega odkrila. Prosim za kontakt.
Lep pozdrav

Svetujem ti, da se čimprej naročita na alergotest z BICOM aparatom. Vsepovsod je treba čakati mesec ali dva. Na žalost ne poznam nikogar iz okolice Ljubljane. Mi hodimo v Rogaško Slatino, kar je malo več kot uro in pol vožnje iz Ljubljane, odvisno od prometa. Terapijo imamo 1x na teden.
Upam, da boš našla koga na forumu.
Do takrat se pa lahko samo še naprej paziš pri hrani, odstraniš plišaste igrače in vse na čemur se nabira prah, pereš s Persil Sensitive, brez mehčalca in z dodatnim izpiranjem, najdeš pravo kozmetiko, otroka kaopaš z Linola Fett…
Lp

Kenga hvala!
sem na lovu za terapevti, nekaj imen ze imam, pa da vidimo, kdo ima najkrajso cakalno vrsto.
lep pozdrav

drage mamice, Linollo Fett vam odsvetujem, ker so v njej delci arašidov, ki pa lahko povzročijo alergijo!!!
na žalost se je to zgodilo pri moji hčerki. Ko je bila dojenček, smo jo kopali v kopeli Linolle in jo mazali z Linollo fett, od takrat pa ima močno alergijo na arašide…..

lp, T.

SAmo na kratko glede Pregomina: pijejo ga lahko tudi alergični na sojo, ker je tako predelan, nisem kemik, da bi ti lahko opisala postopek, pa vendarle mi je zadevo razjasnil dietetik v bolnici. Tako da, če ti tekne ga lahko mirno piješ…

Srečno in lep pozdrav

New Report

Close