Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija akustični nevrinom

akustični nevrinom

Želela bi vaše mnenje. Kako hudo je, kaj me čaka, kak je postopek…

IZVID MR MOŽGANOV

V desnem pontocerebelarnem kotu leži okrog 2 x 2,5 cm velika tumorozna formacija, ki se po aplikaciji kontrastnega sredstva opacificira ter vrašča v močno razširjen meatus acustucus internus. Četrti ventrikel je normalno širok. Pons nekoliko imprimiran.
V ostalem intrakranialno ni patoloških sprememb oz. eventuelnih patoloških opacifikacij.
Najverjetneje akustični nevrinom (tumor v področju desnega pontocerebelarnega kota)

Hvala za pomoč in nasvet.

Hvala.

Spoštovana!

Kaj vas čaka, je odvisno ali se boste operirali pri nevrokirurgu ali pri otorinolaringologu. Glede na to na je tumor tudi v pontocerebelarnem kotu, va s bo najveretneje operiral nevrokirurg. Pristopi so namreč drugačni in s tem tudi potek operacije. V vsakem primeru je operacija resna in dolgotrajna, za natančne informacije se obrnite na operaterja (le on lahko pove natančno to, kar bi vi želela znati).

LP. drIB.

Pozdravljeni!

Pred časom sem vam že pisala o svoji zgoraj navedeni težavi.

Pri nevrokirurgu sem naročena na operativni poseg, ki sem ga sicer enkrat prestavila, zdaj pa me čaka datum nekje spomladi. V tem času sem bila še enkrat na magnetni resonanci in izvid je bil nespremenjen. Počutje je bilo do sedaj vredu in brez posebnosti.

Zadnjih nekaj dni pa čutim močno tesnobo v prsih in težavo pri vdihu, večkrat me sili na zehanje, čeprav sploh nisem zaspana. Včeraj in danes pa imam občutek nekakšnega strahu (kot, da grem na en težek izpit), stiska me v želodcu in nimam apetita. Skratka živci, živci… Nikakršnega stresa ne doživljam in nisem doživljala. Tole svojo zadevo z glavo jemljem kar umirjeno, morda pa podzavest le ni tako brezbrižna.

Zdaj me zanima le eno. Ali je ta pojav nekakšne depresije lahko povezan s tumorjem, ali lahko pritisne na kak center na možganskem centru in povzroči tako stanje??? Ali gre zgolj za psihično stanje prehodne narave?? Torej če sem natančnejša z vprašanjem: “Je možno, da to povzroča tumor s svojim pritiskanjem??”

Za odgovor se vam zahvaljujem in vas pozdravljam!

Spoštovana Sonček!

Tumor ne pritiska na centre, vse je to strah in stres (lahko je čisto podzavestno).

veliko sreče in LP. drIB.

New Report

Close