Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Aksialni spondiloartritis

Aksialni spondiloartritis

Pozdravljeni

Po več letih težav in bolečin s hrbtenico,so mi v začetku leta diagnosticirali aksialni spondiloartritis. Zraven težav s hrbtenico ( protruzije diska cervikalne in ledvene hrbtenice) imam tudi močne bolečine v kolkih,kolenih in gležnjih. Ker pač bolečine na teh mestih sovpadajo z diagnozo, mi niso opravili nobenega slikanja, razen mr SI sklepov, kjer so vidni znaki kroničnega sakroilitisa. Sedaj pa me zanima,ali je z mojo diagnozo smiselna tudi napotitev k ortopedu,ki bi s slikanjem preveril v kakšnem stanju so boleči sklepi? Skrbi me namreč,ker mi že najmanjši sprehod povzroči takšne bolečine, da na koncu komaj prišepam do doma, da ne omenjam kakšne muke preživljam v službi, kjer imam izključno stoječe delo. Naj omenim,da trenutno še ne prejemam bioloških zdravil, ampak samo arcoxio 1x 90mg na dan.

Hvala za odgovor in lep pozdrav,

Natalija

Spoštovani!

Glede na težave vam svetujem pregled pri ortopedu, da se opravi RTG slikanje kolkov, kolen in gležnjev, da se izključi takšna obraba, ki bi potrebovala operacijo.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close